Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Cloud si apps pentru ONG-uri? Iata ce trebuie sa stii

Data: 21-06-2013
Cloud si apps pentru ONG-uri? Iata ce trebuie sa stii

Daca lucrezi intr-o organizatie neguvernamentala si vrei sa dezvolti o aplicatie de mobil sau desktop, trebuie sa tii cont de buget, complexitate si risc.

Cand vreau sa dezvolt o aplicatie online ma gandesc cui ma adresez si cu ce ii ajut?” a spus Alex Iosef, business developer manager iMedia, in cadrul conferintei Conexiuni 2013 organizata de TechSoup si Microsoft Romania.

"Intr-o aplicatie ii oferi utilizatorului doar acele informatii de care are nevoie pentru a face experienta utila" a completat Alex Iosef. In plus, trebuie sa-ti stabilesti niste obiective clare pentru aplicatie, sa stii cum va fi folosita aceasta de catre utizatorul final si sa descrii intr-un brief detaliat experienta pe care vrei sa o oferi utilizatorului tau.

Exemple de aplicatii romanesti pentru societatea civila:

Seenesthesis, o aplicatie pentru copiii cu deficiente de vedere, dezvoltata de studenti din Politehnica in cadrul proiectului Innovation Labs - http://seenesthesis.innovationlabs.ro. Aplicatia este disponibila gratuit aici. Informatii despre echipa de studenti care a dezvoltat-o puteti obtine la contact(la)innovationlabs(punct)ro

Orasul Tuturor - o aplicatie dezvoltata de Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap si Zitec pentru cei aflati intr-un fotoliu rulant care isi doresc sa cunoasca orasul Bucurelti - www.orasultuturor.ro.

Controlin - o aplicatie care ii ajuta pe bolnavii cu diabet de tip unul sau doi sa-si monitorizeze glicemia. www.controlin.org.

Serviciile de cloud ca SkyDrive si Office WebApps ofera organizatiilor neguvernamentale noi instrumente gratuite de colaborare si lucru in echipa, a aratat Ciprian Rusen, fondator www.7tutoriale.ro, in sesiunea dedicata acestor instrumente. Accesul de oriunde si oricand la documente si posibilitatea de a lucra impreuna cu echipa ta sunt de ajutor oricarei organizatii neguvernamentale care vrea sa isi faca munca mai eficienta.

Aproape 50 de organizatii neguvernamentale au invatat in cadrul conferintei Conexiuni 2013 despre cloud, apps, Windows 8, noul Office si alte tehnologii care ii pot ajuta sa faca mai mult bine. Conexiuni 2013 este cel mai mare eveniment de invatare pentru organizatii neguvernamentale si este organizat anual de TechSoup Romania si Microsoft.

 

Pentru a avea acces la produse software accesibile pentru ONG-uri si la resurse de invatare, alaturati-va gratuit comunitatii TechSoup Romania – www.techsoup.ro. Peste 700 de organizatii neguvernamentale fac mai mult bine cu ajutorul tehnologiei. Afla mai multe la contact@techsoup.ro.

Alegerile din Franța se încheie ca un exemplu pentru Europa La GMF se cauta stagiari, cum pot studentii sa profite? Ateliere Fara Frontiere doneaza 500 de calculatoare prin programul Educlick 1/2017 Peste 3 milioane de persoane implicate in proiectele Fondului ONG Colectam idei TINERE Protestele 2017 au fost colectionate, analizate si indosariate de catre Curtea Veche Nu stii ce se intampla cu banii tai din taxe si impozite? Trezeste-te cu undesuntbaniitai.ro Trei afaceri sociale din Romania, sustinute cu finantare si consultanta pe business Aplica la un grant de calatorie pentru a strabate Europa Donald Trump interzice finantarea pentru ONG-urile care sustin avorturile