Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

De Ziua Internationala a Fericirii, UN si stumfii se unesc pentru tinte inalte

Data: 20-03-2017
De Ziua Internationala a Fericirii, UN si stumfii se unesc pentru tinte inalte

Ziua Internațională a Fericirii se sărbătorește, la propriu, pe 20 Martie. Anul acesta, UN, UNICEF și Fundația UN s-au alăturat cu ștrumfii pentru a promova #SmallSmurfsBigGoals , o inițiativă care să pună în valoare obiectivele înalte ale UN.

Orice persoană, oricât de mică, mare sau albastră, poate face lumea mai bună, mai împăcată, echitabilă și sănătoasă. În fiecare zi, deciziile noastre afectează oamenii din jur, iar echipa de actori care pregătesc noul film al ștrumfilor albaștri (The Lost Village) susțin o lume mai bună. Ei s-au alăturat pe 18 martie la pregătirea zilei internaționale, la Ceremonia pentru Sustainable Development Goals, unde s-au exprimat pentru o lume cu slujbe decente pentru toată lumea, cu educație gratuită și servicii de sănătate.

''Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale ființei umane'', subliniază Adunarea ONU în Rezoluția adoptată prin consens, pentru celebrarea Zilei Internaționale a Fericirii. Documentul propune celor 193 de țări membre să celebreze această zi „în manieră potrivită, în special prin activități educative'' și să abordeze politici publice care să crească bunăstarea popoarelor.

Campania Small Smurfs Big Goals încearcă să popularizeze ideea unei lumi mai bune, similară micuței lumi inventate și albastră, la care putem ajunge dacă ne asumăm niște scopuri de care să ne ținem. Astfel, pe platformă poți să-ți corelezi părerile și prioritățile atât cu un ștrumf, cât și cu o serie din obiectivele durabile.

Obiectivele durabile au fost lansate în 2015, de către Națiunile Unite, și s-au materializat în 17 arii prin care se urmărește eradicarea sărăciei, reducerea inegalităților, protecția planetei și a mediului – 3 aspecte cheie care duc la fericire și bunăstare.

Votez pentru sănătate, o campanie recunoscută internațional pentru reușitele sale Concurs de povești despre joburi, muncă și viața la birou Hacking for Humanity cauta probleme rezolvabile prin tehnologie Hai pe Net 2017, Primavara oportunitatilor digitale Zambeste Romania in 2017 vizeaza adolescentii prin Cool Brushing Primul centru de minerit urban, share and care, pentru sustinerea educatiei si refolosirea resurselor De la cetateni, putere. Fondul pentru democratie Swimathon Bucuresti strange fonduri pentru a 5-a oara, prin inot Pe 21 martie, de Ziua Mondiala a Sindromului Down, fii socksy pentru o zi Mobilizeaza-te la vot! Voteaza proiectele preferate din programul Mobilizam excelenta