Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Bunicii au talent, poveti si povesti in weekendul acesta la Cluj

Data: 8-02-2017
Bunicii au talent, poveti si povesti in weekendul acesta la Cluj

Repair Café Cluj își arată preţuirea faţă de bunicii noştri şi îi invită să le împărtăşească talentele lor. „Bunicii au talent” e un eveniment tip şezătoare, se întâmplă la Cluj sâmbătă, 11 februarie, la Bastionul Croitorilor.
La această primă ediţie depănăm amintiri, învăţăm să croşetăm, să ţesem şi să pictăm. Împreună. 


De ce BUNICII AU TALENT?
Pentru că învăţăturile bunicilor noştri sunt valoroase şi de nepreţuit. Pentru că bunicii ne pot fi cei mai înţelepţi învăţători înspre dezvoltarea unui viitor sustenabil în spaţiul urban, pentru o viaţă trăită în respect faţă de natură şi cu iubire faţă de semeni.

Mulţi din ei sunt practicieni desăvârşiţi ai unor unor stiluri de viaţă suficiente şi integrate local, fără să ştie, dar cu multă chibzuinţă. Fără eforturi, în mod natural, ei au fost parte a unor comunităţi care preţuiau cooperarea, convivialitatea şi încrederea socială. Claca, şezătoarea erau obiceiuri construite în jurul acestor valori. Să îi lăsăm mai multe pe ei să ne povestească. 


BUNICI INVITATI
- Buni Mia si povestea nucilor
- Buni Veta de la Vălişoara (Aiud) şi povestea botoşeilor ce călătoresc în lume
- Bunica Maria de la Poiana (Aiud) şi povestea gentuţelor tricotate pentru nepoţi
- Bunicul Val şi o viaţă povestită prin pictură
- Bunica Nadia şi andrelele


AI UN BUNIC/ O BUNICĂ TALENTAT/Ă şi ai dori să îl/o inviţi să spună o povaţă, să ne înveţe un lucru la care se pricepe tare bine? Sau pur şi simplu să socializeze cu alţi bunici?
Dă-ne de ştire şi scrie-ne un email la repaircafe.ro@gmail.com până joi, 9 februarie, spune-ne numele bunicului tău si meşteşugul pe care doreşte să îl împărtăşească. Dorim doar să ne asigurăm că suntem pregătiţi să îi primim cum se cuvine pe bunicii noştri.


CÂND? PENTRU CINE? UNDE? 
Oameni mari şi oameni mici, bunici şi nepoţi sunt invitaţi sâmbătă, 11 februarie, orele 16.00-18.00 la Bastionul Croitorilor din Cluj Napoca. Oricine e binevenit, cu sau fără bunic, cu sau fără nepot, accesul fiind Gratuit atât pentru public cât și pentru bunicii mesteri, povestitori sau expozanti.

Seria evenimentelor BUNICII AU TALENT e iniţiată de Asociaţia Cercul Social, Repair Cafe Cluj, Casa de Cultură Permanentă, în parteneriat cu Asociaţia Părinte înFloreşti şi J'adore events.

Vrem un oraș pentru oameni, o capitală civilizată Dezvoltare personala de la tinerii din Bucuresti Decatlonul de Board Games, tu te joci cu fapte bune și beneficiarii Hospice câștigă tratamente Între arhitectură și istorie s-a conturat cultura românească. Despre Mogoșoaia pe 22 aprilie Zeci de mii de oameni au protestat la Budapesta față de „legea anti-Soros” EA invata sa repare impreuna cu Repair Cafe Cluj Atelier de reparatii si schimb de bijuterii cu Repair Cafe Cluj Pe 25 martie, ne alaturam Marsului pentru Europa In 27 mai, Sibiul te pune la miscare HackITall te provoaca sa iti arati talentul la cod