Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Bunicii au talent, poveti si povesti in weekendul acesta la Cluj

Data: 8-02-2017
Bunicii au talent, poveti si povesti in weekendul acesta la Cluj

Repair Café Cluj își arată preţuirea faţă de bunicii noştri şi îi invită să le împărtăşească talentele lor. „Bunicii au talent” e un eveniment tip şezătoare, se întâmplă la Cluj sâmbătă, 11 februarie, la Bastionul Croitorilor.
La această primă ediţie depănăm amintiri, învăţăm să croşetăm, să ţesem şi să pictăm. Împreună. 


De ce BUNICII AU TALENT?
Pentru că învăţăturile bunicilor noştri sunt valoroase şi de nepreţuit. Pentru că bunicii ne pot fi cei mai înţelepţi învăţători înspre dezvoltarea unui viitor sustenabil în spaţiul urban, pentru o viaţă trăită în respect faţă de natură şi cu iubire faţă de semeni.

Mulţi din ei sunt practicieni desăvârşiţi ai unor unor stiluri de viaţă suficiente şi integrate local, fără să ştie, dar cu multă chibzuinţă. Fără eforturi, în mod natural, ei au fost parte a unor comunităţi care preţuiau cooperarea, convivialitatea şi încrederea socială. Claca, şezătoarea erau obiceiuri construite în jurul acestor valori. Să îi lăsăm mai multe pe ei să ne povestească. 


BUNICI INVITATI
- Buni Mia si povestea nucilor
- Buni Veta de la Vălişoara (Aiud) şi povestea botoşeilor ce călătoresc în lume
- Bunica Maria de la Poiana (Aiud) şi povestea gentuţelor tricotate pentru nepoţi
- Bunicul Val şi o viaţă povestită prin pictură
- Bunica Nadia şi andrelele


AI UN BUNIC/ O BUNICĂ TALENTAT/Ă şi ai dori să îl/o inviţi să spună o povaţă, să ne înveţe un lucru la care se pricepe tare bine? Sau pur şi simplu să socializeze cu alţi bunici?
Dă-ne de ştire şi scrie-ne un email la repaircafe.ro@gmail.com până joi, 9 februarie, spune-ne numele bunicului tău si meşteşugul pe care doreşte să îl împărtăşească. Dorim doar să ne asigurăm că suntem pregătiţi să îi primim cum se cuvine pe bunicii noştri.


CÂND? PENTRU CINE? UNDE? 
Oameni mari şi oameni mici, bunici şi nepoţi sunt invitaţi sâmbătă, 11 februarie, orele 16.00-18.00 la Bastionul Croitorilor din Cluj Napoca. Oricine e binevenit, cu sau fără bunic, cu sau fără nepot, accesul fiind Gratuit atât pentru public cât și pentru bunicii mesteri, povestitori sau expozanti.

Seria evenimentelor BUNICII AU TALENT e iniţiată de Asociaţia Cercul Social, Repair Cafe Cluj, Casa de Cultură Permanentă, în parteneriat cu Asociaţia Părinte înFloreşti şi J'adore events.

Contribuie la Harta Educatiei, la Open Data Hackathon pe 4-5 martie 2017 Kick Off Social Impact Award 2017 te provoaca sa construiesti viitorul Economia circulara, ce nu stii si trebuie sa aflii Discutii la Miercurea Ciuc despre serviciile sociale pentru persoanele cu dizabilitati A inceput numaratoarea inversa pana la Jocurile Mondiale de Iarna Special Olympics Raport anual EFOR: Populismul 2.0 si renasterea alternativelor la democratia liberala Programul care antreneaza cariera studentilor pentru joburile viitorului Scoala Digitala pentru ONG-uri revine cu noi ateliere online, primul fiind dedicat celor interesati de grafica O schimbare in impozitarea firmelor ar lovi ONG-urile, lasandu-le fara sponsorizari Expozitia ONGurilor din Constanta, pentru constantenii dornici sa ajute la dezvoltarea orasului