Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Discuție despre probleme ale familiei moderne în cadrul #BucharestPRIDE2017

Data: 17-05-2017
Discu?ie despre probleme ale familiei moderne în cadrul #BucharestPRIDE2017

Asociația ACCEPT, Centrul FILIA, ActiveWatch și ECPI – Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice vă invită la cafeneaua publică Protecția familiei în România. Cafeneaua publică este organizată azi, 17 mai 2017, începând cu ora 18:00, la Ceainăria 5, Strada Olimpului Nr 13, Sector 4. 

Aceasta își propune să aducă împreună specialiști din administrația publică, domeniul politic și societatea civilă, dar mai ales oameni care aparțin unor familii așa cum le regăsim în realitatea de zi cu zi – diverse, unice, speciale. Evenimentul marchează Ziua Internațională împotriva Homofobiei și Transfobiei și este organizat în cadrul Bucharest Pride 2017.

În cadrul cafenelei publice vor aborda câteva aspecte importante ale protecției familiei diverse în România, cu un set concret de nevoi și probleme care necesită abordări complexe și integrate din punct de vedere legislativ. Cele patru discuții la mesele desemnate doresc să aducă în atenția decidenților, reprezentanților autorităților administrative și, în mod larg, în atenția societății civile nevoile concrete ale familiilor din România, mai ales în contextul violenței domestice, absenței educației pentru sănătate, scăderea ratei vaccinării și a creșterii intensității discursului instigator la ură împotriva familiilor așa-zis netradiționale. 

O temă transversală a acestei conferințe se va axa pe protecția familiei de facto, în toată diversitatea ei, indiferent că ne raportăm la cupluri de sex opus sau de același sex care coabitează, familii monoparentale sau familii extinse.

De asemenea, organizatorii doresc să vă invite să vă alăturați Marșului Diversității, organizat de Asociația ACCEPT pe 20 mai, la ora 16:00, cu plecare de la Arcul de Triumf.

 

Mai multe detalii pe linkurile din articol sau pe www.bucharestpride.ro 

Guerilla Verde duce evenimentul european Green Week în Slatina Dezbatere și informații despre tinerii fără adăpost din România Ashoka, în România Noaptea Muzeelor 2017, un scurt recap înainte de weekendul mare Plimbări prin Parcul Național Văcărești cu copii care-i spun „acasă” Bazar cu design românesc în Romanian Design Week ONGFest 2017 te invită în Civic Break Două spații din cartierul Icoanei se deschid pentru public pe 20 mai, la Noaptea Muzeelor Primul Forum Național de Pace din România se organizează la Cluj Provocări și soluții în furnizarea serviciilor sociale dedicate persoanelor cu dizabilități