Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Masa rotunda Colectarea separata a deseurilor: Cadrul legislativ si bunele practici in Romania

Data: 6-04-2016
Masa rotunda Colectarea separata a deseurilor: Cadrul legislativ si bunele practici in Romania

Consumul inseamna pentru multi confort si o viata mai buna, insa pentru planeta inseamna si resurse secatuite. Multe rapoarte ale institutiilor internationale arata ca suntem intr-un moment critic, in care daca nu reusim sa educam felul in care consumam, pentru a deveni sustenabil pe termen lung, ne putem confrunta cu situatii severe.

Avem nevoie sa reciclam! Sa redam circuitului de productie si consum materiale si materii care au valoare: hartie, plastic, dar si computere, frigidere sau masini de spalat din care se pot recupera metale rare si pretioase.

CCIFER in parteneriat cu Ateliere Fara Frontiere si ECOTIC va invita la masa rotunda "Colectarea separata a deseurilor: Cadrul legislativ si bunele practici in Romania".

Evenimentul va avea loc in data de 12 aprilie, in intervalul orar 09:30 -11 :00 ( 09:00-09:30 primirea participantilor), la sediul CCIFER din Calea Floreasca, nr. 240B, etaj 3, Bucuresti.

Agenda:

Cadrul legislativ in Romania, in context european- Valentin NEGOITA, Presedinte ECOTIC

Reducerea, reutilizarea si reciclarea deseurilor, pentru o economie circulara - Patrick OURIAGHLI, Director Ateliere Fara Frontiere

Bune practici in Romania:

  • AUTOECO - Geoffrey Maille, Director Romania 
  • CORA Romania- Emanuel PARVULESCU, Head of environment
  • EY ROMANIA - Raul POP, Senior Manager, Climate Change & Sustainability Services - Centrul Municipal de Colectare de la Iasi, primul centru universal de colectare deseuri din Romania, co-finantat de Innovation Norway si ECOTIC, inaugurat in 10 martie 2016.

Participarea este gratuita, insa inscrierea este obligatorie. Va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra la adresa andreea.toroiman@ccifer.ro

ECOTIC este prima organizaţie a producătorilor de EEE din România, îninţată in 2006 pentru a prelua responsabilităţile acestora cu privire la colectarea selectiva și reciclarea nepoluantă a DEEE.

Ateliere Fara Frontiere colecteaza de la companii si institutii responsabile echipament IT uzat pe care il reconditioneaza sau recicleaza in atelierul de insertiune socio-profesionala din Bucuresti.

Vrem un oraș pentru oameni, o capitală civilizată Dezvoltare personala de la tinerii din Bucuresti Decatlonul de Board Games, tu te joci cu fapte bune și beneficiarii Hospice câștigă tratamente Între arhitectură și istorie s-a conturat cultura românească. Despre Mogoșoaia pe 22 aprilie Zeci de mii de oameni au protestat la Budapesta față de „legea anti-Soros” EA invata sa repare impreuna cu Repair Cafe Cluj Atelier de reparatii si schimb de bijuterii cu Repair Cafe Cluj Pe 25 martie, ne alaturam Marsului pentru Europa In 27 mai, Sibiul te pune la miscare HackITall te provoaca sa iti arati talentul la cod