Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Programul care antreneaza cariera studentilor pentru joburile viitorului

Data: 7-02-2017
Programul care antreneaza cariera studentilor pentru joburile viitorului

Lumea se schimbă cu o viteză uluitoare. Noile tehnologii se dezvoltă cu rapiditate. Conectivitatea, mașinile viitorului și schimbările din lumea internetului şi media influențează viața noastră de zi cu zi şi, implicit, modul de lucru. Piața muncii a devenit la rândul ei foarte imprevizibilă şi este greu de spus cum va arăta peste 5 sau 10 ani. Apar meserii noi, în timp ce altele vechi intră în declin sau dispar. În acest carusel al transformărilor şi inovațiilor, cum poţi şti dacă eşti pregătit pentru meseria pe care ţi-ai ales-o?

Tocmai pentru a răspunde acestor schimbări Școala de Valori împreună cu EY a gândit un program inovativ, EY Express #getfutureready - un accelerator de carieră, care îţi antrenează competențele pentru a fi gata să înfrunți piața muncii.

EY Express este un accelerator de carieră de cinci zile, cu un design inovator, în care creăm contextul perfect pentru interacțiunea participanților și le punem la dispoziție instrumentele necesare pentru un nou tip de învățare. Miza este ca participanții să înceapă să își construiască o carieră activă, în ritmul și spiritul schimbării.

Programul EY Express #getfutureready, se adresează unui număr de 60 studenți, de anul III, masteranzi și absolvenți din domeniul tehnic, IT, comunicare și business şi se va desfășura în perioada 13-17 martie, la biroul EY din București. Scopul acestui program este dezvoltarea unui set de competențe care să îi pregătească pe viitori absolvenți pentru piața muncii. În cadrul programului, tinerii își vor antrena cele cinci competențe cheie – rezolvarea de probleme complexe și gândirea critică, management interpersonal, managementul relației cu clientul, managementul riscului şi managementul proiectului.

În dezvoltarea proiectului combinăm lucrul în echipă cu programe de mentorat şi lucrul individual. Astfel, 60% din timp, participanții vor lucra împreună la proiecte, vor colabora pe echipe și vor concura unii cu alții, iar la final vor primi puncte în funcție de cât de bine și-au îndeplinit sarcinile. 30% din timp va fi alocat proiectelor individuale iar 10% din timp va fi alocat dialogului dintre participanți și echipa de mentori EY, pentru a adresa provocările legate de aplicabilitatea competențelor în situațiile practice. Pe tot parcursul educațional tinerii vor fi ghidați de o echipa de formatori de la Școala de Valori și specialiști EY. La final, cele mai bune echipe vor fi premiate, iar participanții activi vor avea ocazia să se angajeze în cadrul EY.


Pentru detalii despre program puteți accesa pagina proiectului.

Masterclass-ul Superscrieri îți povestește despre design thinking la Romanian Design Week Guerilla Verde duce evenimentul european Green Week în Slatina Dezbatere și informații despre tinerii fără adăpost din România Discuție despre probleme ale familiei moderne în cadrul #BucharestPRIDE2017 Ashoka, în România Noaptea Muzeelor 2017, un scurt recap înainte de weekendul mare Plimbări prin Parcul Național Văcărești cu copii care-i spun „acasă” Bazar cu design românesc în Romanian Design Week ONGFest 2017 te invită în Civic Break Două spații din cartierul Icoanei se deschid pentru public pe 20 mai, la Noaptea Muzeelor