Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

UN Youth Moot Courts pentru pasionatii de drept

Data: 28-02-2017
UN Youth Moot Courts pentru pasionatii de drept

În perioada 10-12 martie 2017, Asociația Tineretul ONU din România organizează cea de-a șasea ediție a proiectului „UN Youth Moot Courts”, proiect ce constă în simularea în limba engleză a procedurilor judiciare în faţa instanţelor internaţionale (Curtea Internaţională de Justiţie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Curtea Penală Europeană). Acesta se va desfășura la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti, sala Constantin Stoicescu.

Fiind una dintre cele mai cunoscute inițiative ale asociației, competiția le va oferi participanților oportunitatea de a-și utiliza cunoștințele de Dreptul Uniunii Europene, Drept Internațional Public şi Drepturile Omului în mod aplicat.

Simularea se adresează studenților de la facultăţile de Drept, Ştiinţe Politice sau Relaţii Internaţionale din țară, dar și din afara ei.  Aceștia vor putea să dezbată probleme sociale și legale de actualitate, prin pregătirea şi prezentarea de argumente legale solide.

Astfel, participanţii vor avea calitatea de judecători sau de reprezentanţi ai statelor. În cadrul fiecărei instanţe se va prezenta o speţă, iar participanţii vor pleda sau judeca în funcţie de rolul deţinut. Simularea va fi prezidată de către un juriu format din profesori universitari ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București:

  • Viorel Chiricioiu (doctorand Drept internaţional public la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, câştigător Jessup Internaţional Law Institute ca Best Non-Native Speaker),
  • Elena Lazăr (profesor asistent Drept internaţional public Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti),
  • Flavius Boar (profesor asistent la Colegiul Juridic Franco-Român de studii Europene, Facultatea de Drept).

Participanții vor beneficia pe data de 10 și 11 martie de traininguri referitoare la mooting, susținute de: Viorel Chiricioiu, respectiv Raluca Papadima, avocat membru al Baroului București (2004), al Baroului Paris (2006) și al Baroului New York (2007), profesor la Universitatea din București, Facultatea de Drept și la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

Mai multe informații, precum și posibilitatea de a te înscrie la eveniment, pe pagina oficială.

Atelier de reparatii si schimb de bijuterii cu Repair Cafe Cluj Pe 25 martie, ne alaturam Marsului pentru Europa In 27 mai, Sibiul te pune la miscare HackITall te provoaca sa iti arati talentul la cod Pe 11 martie celebram femeile din sfera IT&C Vino sa probezi papuci noi la Conferinta Nationala de Fundraising AMR 2 zile inscriere - conferinta Contractarea serviciilor sociale furnizate de ONG-uri in UE Cum putem salva Bucurestiul - oras in pericol de distrugere? Contribuie la Harta Educatiei, la Open Data Hackathon pe 4-5 martie 2017 Kick Off Social Impact Award 2017 te provoaca sa construiesti viitorul