Imbunatatirea abilitatilor de viata independenta ale copiilor cu autism

0

Proiectului “T.A.L.E.-Tehnologia Asista Educatia este finantat de Fundatia Vodafone Romania si are ca scop imbunatatirea abilitatilor de viata independenta ale celor 55 de copii cu autism din Centrul de Zi al Asociatiei Autism Baia Mare.

Centrul va beneficia de implementarea unor servicii moderne de interventie, evaluare si predare, cum ar fi metodele personalizate, abordarea corecta a copiilor cu dizabilitati vizavi de intreaga comunitate precum si metode moderne de monitorizare.

„Copiii cu autism au nevoie de abordari diverse si personalizate,  pentru a dezvolta abilitati de comunicare, autoservire, cognitive si de socializare, adica abilitati de viata independenta. Multumim Fundatiei Vodafone Romania pentru sustinerea pe care ne-o ofera pe toata durata proiectului si mai ales, pentru sansa extraordinara care li se ofera celor 55 de copii din centrul din Baia Mare.” a declarat Iolanda Sztreleczuk,reprezentant Asociatia Autism Baia Mare.

„Proiectul destinat imbunatatirii vietii copiilor din Centrul de Zi al Asociatiei Autism Baia Mare este unul din cele 10 proiecte care au castigat sprijinul Fundatiei Vodafone Romania in cadrul programului de finantare „Fondul pentru Fapte Bune”. Ne bucuram ca am putut aloca 30.000 de euro pentru a face mai frumoasa viata copiilor din acest centru, cu atat mai mult cu cat copiii vor avea acces la tehnologie de ultima ora” a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Pe tot parcursul proiectului, inperioada ianuarie–decembrie 2014, vor fi folosite, cele 7 tablete care au aplicatiidigitalemultisenzoriale si care faciliteaza procesul de invatarepentru copiii cu dizabilitati. Folosireatehnologiei si a diverselor aplicatii multimedia reprezintao interfata inovatoare, utila,motivanta si in interventiile educationale destinate copiilor cu autism.

Noile tehnologii sunt folosite cu scopul de a imbunatati comunicarea verbala, dar in acelasi timp, ofera o alternativa de comunicare, prin intermediul aplicatiilor, pentru copiii non-verbali. Nu in ultimul rand, utilizarea tehnologiei ajuta la dezvoltarea aptitudinilor sociale prin jocuri specifice si sporeste capacitatea de a invata prin stimulii vizuali, auditivi si tactili.