Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Cum te-au ajutat resursele obținute prin 2% să schimbi în bine comunitatea?

Data: 19-05-2017
Cum te-au ajutat resursele ob?inute prin 2% s? schimbi în bine comunitatea?

În data de 17 mai, Ministerul Finanțelor Publice alături de Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social au inițiat un dialog ca răspuns la îngrijorările organizațiilor neguvernamentale legate de eliminarea prevederii 2% din conceptual noului Cod Fiscal. Masa rotundă intitulată „Măsuri eficiente în vederea sprijinirii activității organizațiilor neguvernamentale” a aduna numeroși coleg din organizațiile neguvernamentale, printre care și reprezentanți ai Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile și ai Asociației pentru Relații Comunitare.

Aceste două organizații doresc să mulțumească celor 1 300 de semnatari ai petiției initiate de ARC, oameni care s-au mobilizat extrem de repede și eficient pentru a menține acest mecanism de finanțare care împlinește 10 ani.

În urma întâlnirii cu oficialitățile, societatea civilă din România a primit asigurări că nu s-a ajuns la o decizie definitivă legată de prevederea 2%, că Ministerul Finanțelor Publice este deschis propunerilor din mediul ONG.

Ministerul a lansat invitația ca reprezentanții mediului neguvernamental să participe la grupurile de lucru care dezvoltă propuneri pentru noul Cod Fiscal. Rolul lor va fi să facă propuneri fundamentate care să asigure în continuare finanțarea cel puțin la nivel actual asigurat de veniturile din prevederile 2% ale serviciilor oferite de organizații.

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Asociația pentru Relații Comunitare au fost desemnate de grupul de organizații prezente la întâlnire să participe în grupurile de lucru și să coordoneze în continuare procesul de consultare cu organizațiile neguvernamentale din România. Cele două mulțumesc pentru încrederea arătată și vor face tot posibilul pentru a reprezenta puncte de vedere pertinente, realiste și fundamentate.

Dar pentru asta este nevoie de ajutorul tuturor ONGurilor din România, începând chiar de acum.

Este important să demonstrăm valoarea prevederii 2% prin impactul pe care îl are în societatea românească. Vă rugăm de aceea să ne răspundeți la câteva întrebări legate de modul în care utilizați resursele mobilizate prin prevederea 2% și rezultatele obtinuțe.  În cazul în care, pe baza experienței voastre, aveti propuneri de îmbunătățire a prevederii vă rugăm să ni le comunicați.

Spuneți-ne ce impact are prevederea 2% pentru voi!

Vă suntem recunoscători pentru efortul investit în această campanie! 

Topul Ashoka al Inovatorilor Sociali, cine sunt oamenii care aduc schimbare Gala Societății Civile 2017 se sărbătorește pe 12 iunie, save the date Statistic, care sunt șansele să ai studii superioare în România APADOR-CH îl propune, pentru a doua oară, pe Codru Vrabie ca membru al CSM din partea societății civile FDSC lansează studiul "România 2017. Sectorul neguvernamental – profil, tendințe, provocări" Gala Premiilor Comunitatii Bacauane sub semn aniversar: FSC 20 – respectam trecutul, modelam viitorul Inițiative pentru îmbunătățirea accesului la energie, finanțate prin Fondul pentru Inovare Civică Raport Reporteri Fără Frontiere: Niciodată libertatea presei nu a fost atât de amenințată Chemăm organizațiile societății civile să se alăture mișcării de solidaritate față de societatea civilă din Ungaria S-a format Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților