Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza editia 2011 a Barometrului liderilor ONG

Data: 21-12-2011
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza editia 2011 a Barometrului liderilor ONG

Conform Barometrului liderilor ONG, editia 2011, lansat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) azi, 21 decembrie, 87% dintre angajatii organizatiilor neguvernamentale sunt tineri, cu varste intre 25 si 45 de ani, iar veniturile a 28% dintre angajatii din mediul ONG sunt situate peste salariul mediu net pe economie.

Realizat anual, Barometrul liderilor ONG inregistreaza perceptiile liderilor organizatiilor neguvernamentale active din Romania cu privire la evolutia structurilor pe care le reprezinta, dar și a sectorului neguvernamental in general, prezentand o serie de indicatori relevanti pentru starea de fapt a sectorului ONG (categorii si surse de venituri, pondere de angajati, recrutarea voluntarilor etc)  relatia cu autoritatile publice si alti factorii interesati, nivelul de sustinere a politicilor guvernamentale, accesul la resurse si structurile de suport disponibile, cadrul de reglementare specific si schimbarile necesare.

Starea sectorului neguvernamental alaturi de opiniile liderilor ONG sunt importante in orice societate democratica și reflecta  stadiul de dezvoltare a acesteia. Prin intermediul barometrului, FDSC aduce in atentia decidentilor date menite sa fundamenteze viitoare politici publice, iar publicului larg ii ofera instrumente de cunoaștere si intelegere a ceea ce numim sector civic.


Printre  concluziile opiniilor exprimate de liderii ONG se numara si urmatoarele cifre:
•    36% dintre respondenti au o  pozitie  mai degraba critica fata de politicile promovate de Guvern (fata de 32% in anul precedent). Procentul celor care se situeaza pe aceeași linie fata de politicile publice promovate ramane relativ constant - 7% (fata de 7,6% in anul precedent).
•    Interactiunea cu partidele de opozitie (PNL si PSD) este perceputa de un procent ușor mai mare dintre respondenti drept mai degraba pozitiva (35%-36%) fata de 31% pentru PDL.
•    ONG – urile dispun de angajati tineri: 87% dintre acestia au varste cuprinse intre 25  si 45  de ani
•    28% dintre angajatii din mediul ONG castiga mai mult decat salariul mediu net pe economie
•    Dintre organizatiile care au recurs la mecanismul 2% in anul 2010, 13% au strans sub 500 lei, 20% au adunat intre 501 si 1000 lei, iar 35% au colectat intre 1001 si 5.000 lei.

Barometrul liderilor ONG a fost realizat in perioada 28 august – 30 septembrie 2011, sub forma unui sondaj online la care  au raspuns 341 de reprezentanti ONG, cea mai mare parte dintre acestia detinand functii de conducere (directorii organizatiilor, manageri de departamente sau președinti).
Va invitam sa consultati Barometrul liderilor ONG, disponibil  AICI. (http://www.stiriong.ro/library/files/barometru-lideri-ong-2011.pdf) .

Topul Ashoka al Inovatorilor Sociali, cine sunt oamenii care aduc schimbare Cum te-au ajutat resursele obținute prin 2% să schimbi în bine comunitatea? Gala Societății Civile 2017 se sărbătorește pe 12 iunie, save the date Statistic, care sunt șansele să ai studii superioare în România APADOR-CH îl propune, pentru a doua oară, pe Codru Vrabie ca membru al CSM din partea societății civile FDSC lansează studiul "România 2017. Sectorul neguvernamental – profil, tendințe, provocări" Gala Premiilor Comunitatii Bacauane sub semn aniversar: FSC 20 – respectam trecutul, modelam viitorul Inițiative pentru îmbunătățirea accesului la energie, finanțate prin Fondul pentru Inovare Civică Raport Reporteri Fără Frontiere: Niciodată libertatea presei nu a fost atât de amenințată Chemăm organizațiile societății civile să se alăture mișcării de solidaritate față de societatea civilă din Ungaria