Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Gala Societății Civile 2017 se sărbătorește pe 12 iunie, save the date

Data: 19-05-2017
Gala Societ??ii Civile 2017 se s?rb?tore?te pe 12 iunie, save the date

Festivitatea de acordare a premiilor Gala Societății Civile 2017 va avea loc în data de 12 iunie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Național București, în Sala Mare.

Cel mai amplu eveniment dedicat sectorului non-guvernamental din Romania, festivitatea de premiere a Galei Societatii Civile, va avea loc în mai puțin de o lună de zile. Gândită ca un moment care să aparțină în totalitate celor care își dedică eforturile pentru a schimba în bine România într-o serie largă de domenii și arii de activitate, seara de gală care încheie competiția anuală Gala Societății Civile va strânge și în acest an nume sonore ale mediului non-guvernamental, reprezentanți ai media și autorități naționale sub cupola aceluiași deziderat de a oferi recunoaștere celor care se implică și prin aceasta de a oferi modele sociale demne de urmat.

Proiectul Gala Societății Civile este mai mult decât o competiție în care sunt premiate și aduse în atenția opiniei publice inițiativele și proiectele sectorului asociativ. Ea este acum momentul în care reprezentanțiii organizatiilor neguvernamentale, voluntarii, oamenii de bine ies din haina greului și vin în haine de gală să ne arate că binele se poate și în România. Și pentru că în acest an, Gala împlinește 15 ani de existență, festivitatea de premiere va fi marcată cu atât mai mult de dorința noastră de a mulțumi tuturor acestor oameni extraordinari care au ales să se dedice unei cauze”, a declarat Florentina Loloiu, Director Programe – Fundația Gala Societății Civile.


Gândită ca un moment care să aparțină în totalitate celor care își dedică eforturile pentru a schimba în bine România într-o serie largă de domenii și arii de activitate, seara de gală care încheie competiția anuală Gala Societății Civile va strânge și în acest an nume sonore ale mediului asociativ din România, reprezentanți media, ai mediului privat și autorități naționale sub cupola aceluiași deziderat de a oferi recunoaștere celor care se implică și prin aceasta de a oferi modele sociale demne de urmat.

În cadrul evenimentului vor fi promovate și premiate cele mai eficiente, durabile și originale proiecte implementate de reprezentanții sectorului neguvernamental din România în ultimii ani. În cadrul acestei ediții au fost înscrise în competiție 166 proiecte și programe implementate de tot atâtea organizații non-profit, grupuri de inițiativă sau persoane fizice.

În 2017 încercăm să facem și un mic bilanț al celor 15 ani în care Gala Societății Civile a fost un factor de coeziune în randul asociațiilor și fundațiilor pe peste tot din România. Astfel, putem remarca faptul că sunt câteva arii cu un interes constant atât pentru finanțatori, cât și pentru sectorul ONG, cum ar fi educația si sanatatea, dar și că în cei 15 ani, sectorul asociativ a cunoscut o maturizare ce iese în evidență prin calitatea proiectelor și maniera deosebită de implementare”, a mai precizat Florentina Loloiu.

Topul Ashoka al Inovatorilor Sociali, cine sunt oamenii care aduc schimbare Cum te-au ajutat resursele obținute prin 2% să schimbi în bine comunitatea? Statistic, care sunt șansele să ai studii superioare în România APADOR-CH îl propune, pentru a doua oară, pe Codru Vrabie ca membru al CSM din partea societății civile FDSC lansează studiul "România 2017. Sectorul neguvernamental – profil, tendințe, provocări" Gala Premiilor Comunitatii Bacauane sub semn aniversar: FSC 20 – respectam trecutul, modelam viitorul Inițiative pentru îmbunătățirea accesului la energie, finanțate prin Fondul pentru Inovare Civică Raport Reporteri Fără Frontiere: Niciodată libertatea presei nu a fost atât de amenințată Chemăm organizațiile societății civile să se alăture mișcării de solidaritate față de societatea civilă din Ungaria S-a format Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților