Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Elena Calistru: Exista incercari de intimidare a protestatarilor

Data: 17-02-2017
Elena Calistru: Exista incercari de intimidare a protestatarilor

Președintele ONG-ului Funky Citizens, Elena Calistru, a discutat cu jurnaliștii de la RFI despre proteste și despre felul în care autoritățile au reacționat în fața unor situații deliate, referindu-se la anchetarea unor persoane pentru presupusa folosire ilegală a dronelor în timpul protestelor şi la sesizările împotriva unor părinţi care şi-au dus copiii la miting.

„Este clar că există nişte încercări de intimidare. Momentan pare că sunt în limita legii, în sensul în care oricine are voie să facă plângere, dacă aşa consideră. Grav ar fi dacă instituţiile statului ar merge mai departe şi ar sancţiona acolo unde nu este cazul să fie sancţiuni”, declară Elena Calistru, de la Funky Citizens.

Preşedintele asociaţiei Funky Citizens afirmă că “merită să ne uităm cu atenţie, mai ales la chestiuni de tipul utilizării dronelor, pentru că una dintre discuţiile pe care le-am tot văzut este legată de existenţa unui ordin al ministrului Transporturilor, care însă este expirat de anul trecut şi este un pic neclară acolo legislaţia. La fel, în ceea ce priveşte prezenţa copiilor la proteste, în opinia mea, nu ar fi cazul de nici un fel de intervenţie, este dreptul părinţilor de a-şi educa într-un spirit civic copiii”.

Elena Calistru spune că şicanele din partea autorităţilor erau de aşteptat: “Mi se pare că ajungem la un nivel de frică de a mai face ceva, de teamă că vor exista repercusiuni legale. Era cumva de aşteptat să existe genul acesta de reacţii, dar cred că asta cumva mobilizează şi mai mult o parte a protestatarilor şi a susţinătorilor celor care au ieşit în stradă”.

Pentru articolul și interviul integral din RFI, vă rugăm accesați link-ul acesta.

Prevederea 2% poate dispărea din noul Cod Fiscal Politica fara Bariere: amendamentele lui Florin Iordache, aprobate, vor pune partidele mai presus de lege Scrisoare de protest impotriva evacuarii Centrului Caracuda Metrorex si Soseaua de Centura Bucuresti, la Primaria Generala. Opiniile lui Dan Trifu de la Eco-Civica ONG-uri sesizeaza si cer Senatului sa respecte propriile reguli in privinta reprezentantilor societatii civile in CSM Puterea cartierului sau cum vocea unita cartierului Floreasca a facut diferenta Mars de protest al unor cetateni satui de promisiuni desarte, Bucuresti IPP: Demersul parlamentarului Serban Nicolae este o recidiva Reteaua VIF ii cere lui Iulian Bulai (USR) sa renunte la functia de vice-presedinte al Comisiei Parlamentare SOS educatia romaneasca