Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Distrigaz Sud stabileste o "Intalnire cu energia"

Data: 9-10-2008
Distrigaz Sud stabileste o "Intalnire cu energia"

Distrigaz Sud, in colaborare cu Fundatia Chance for Life, a lansat programul educativ "Intalnire cu energia". Acesta se deruleaza in perioada 7 octombrie - 21 noiembrie, in 100 de scoli din Bucuresti, Brasov si Ploiesti. In cadrul programului, elevii vor afla ce este energia, care sunt sursele de energie si cum le pot utiliza eficient pentru a proteja mediul inconjurator.

Programul se deruleaza in 60 de scoli din Bucuresti, 20 din Ploiesti si 20 din Brasov. El se adreseaza numai elevilor de clasa a III-a. Organizatorii au ales acest "public" pentru ca se afla la varsta primelor notiuni despre mediul inconjurator, stiinta si poluare. Astfel, elevii de clasa a III-a sunt in masura sa inteleaga si sa asimileze cunostinte despre sursele de energie, in general si gazul natural, in particular.

In cadrul programului se predau cate 2 lectii despre energie, la interval de 3 saptamani una de cealalta. Lectiile sunt sutinute de tineri formati pentru astfel de activitati. Ei pun accent pe detalierea si explicarea proprietatilor gazului natural, utilizarile acestuia, protectia mediului inconjurator si sfaturi privind prevenirea accidentelor.

De asemenea, se folosesc planse pedagogice pentru a fixa conceptele noi. La sfarsitul orelor, elevii primesc o brosura despre gazul natural. Se fac si experimente pentru a spori interactivitatea si a capta atentia celor mici.

Tot pentru a oferi informatii elevilor, organizatorii au lansat site-ul
www.metano.ro. Site-ul poarta numele mascotei programului, Metano.

Sursa: www.responsabilitatesociala.ro

Școala și Facebook-ul, terenul de joacă al bullying-ului Cercetătoare de renume pregătesc elevele pentru o carieră în științe exacte La Electric Drive s-a discutat despre provocările și progresele privind mobilitatea electrică Intră în ritmul Maratonului Olteniei, 26-27 august! Rezervă-ți locul la cursa preferată, de MTB sau Trail Run România Meseriașă aduce 22 000 euro către sculărie și laboratoare auto în Târgu Jiu Raftul cu experiențe pregătește tinerilor din clasa a XI-a o vară plină de aventuri și descoperiri Provocare la Obor, cum arata cel mai tineresc iepuraș de Paște Inspiration with Brand Minds, sau cum te poți dezvolta etic ca tânăr în România 14 școli noi pot aplica pentru programul tip afterschool Nouă Ne Pasă Comunitatea din Bucuresti are ocazia sa se imbunatateasca cu 5 proiecte noi