Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

ACT-Q ROMANIA

Denumire: ACT-Q ROMANIA

Data ultimei actualizari: 20-09-2011

 
Cod fiscal: 29053771

Certificatul de inregistrare: 50 din data de 30/08/2011

Anul infiintarii: 2011

Misiune / Scop
ACT-Q ROMANIA isi propune sa actioneze in sprijinul si pentru drepturile comunitatii LGBT pe doua directii majore: cultura si comunicare.

Astfel ACT-Q ROMANIA va amplifica vocea comunitatii LGBT prin activitati culturale proprii si prin responsabilizarea presei romanesti in privinta veridicitatii imaginii si mesajului despre comunitatea LGBT.

In plus, ACT-Q ROMANIA va completa munca celorlalte organizatii LGBT oferindu-si sprijinul ori de cate ori va fi nevoie.

ACT-Q ROMANIA va lupta constant pentru promovarea tolerantei, cresterea gradului de acceptare si a principiului egalitatii in drepturi pentru persoanele LGBT din Romania.

Beneficiari
Grupuri culturale
- Minoritati sexuale

Grupuri dezavantajate (diferite de minoritati culturale)
- persoane infectate sau bolnave HIV/SIDA

Patrimoniu cultural

Artisti

Publicul general

Domeniul principal de activitate:
     Cultura si media
      - Mass Media si Comunicare
      - Cultura
      - Arte

Domeniu secundar:
     Social
      - Combaterea discriminarii
      - Servicii sociale

     Civic si influentarea politicilor
      - Combaterea discriminarii
      - Democratie si drepturile omului


Obiective
ACT-Q ROMANIA doreste sa continue munca inceputa de Grupul de Initiativa RGN si sa dezvolte o organizatie solida si respectabila de care comunitatea LGBT sa se simta cu adevarat reprezentata.

ACT-Q ROMANIA isi propune:

- Sa descopere artisti si lideri ai comunitatii LGBT si sa ii ajute sa se impuna in randul societatii.

- Sa dezvolte in plan cultural o miscare autohtona care sa vina in sprijinul comunitatii ajutand astfel la imbunatatirea imaginii in societate (afectata de lipsa totala de vizibilitate din perioada comunista si atat de deformata de catre media in ultimii ani). Dincolo de valoarea culturala, actiunile ACT-Q ROMANIA vor avea si un rol social contribuind la educatia generatiilor in formare si astfel oferind posibilitatea unui viitor fara false prejudecati si mentalitati afectate de trecut.

- Sa devina un watchdog pentru presa nationala reactionand ori de cate ori acestea incalca drepturile persoanelor LGBT, afecteaza imaginea comunitatii sau abordeaza tendentios subiecte LGBT.

- Sa dezvolte parteneriate strategice cu diferite organizatii de gen din regiune si din lume pentru creste gradul de reprezentare in Sud-Estul Europei (tari in care comunitatea LGBT se confrunta cu probleme similare celor din Romania) dar si pentru a facilita vizibilitatea comunitatii LGBT romanesti pe plan extern.

Scurta prezentare a organizatiei
La sfarsitul anului 2009 lua fiinta grupul de initiativa RGN din dorinta de a aduce pe piata online din Romania informatii despre tot ce tine de miscarea LGBT mondiala si nationala. Prima actiune a grupului s-a concretizat pe 01.02.2010 prin lansarea site-ului StiriGay.ro.

Succesul site-ului StiriGay.ro i-a adus recunoasterea de care avea nevoie intr-un timp destul de scurt, articolele noastre fiind preluate de alte site-uri cu traditie si cu experienta. Parteneriatele incheiate cu diferite festivaluri internationale, colaborarea cu diferiti artisti ce ne-au vizitat tara, interviurile cu personalitati autohtone si internationale care fac cinste comunitatii ne-au aratat utilitatea si in scurt timp site-ul a ajuns unul dintre liderii incontestabili devansand celelalte site-uri LGBT de pe piata.

Lipsa si necesitatea unor manifestari si initiative culturale LGBT, imaginea deformata a comunitatii LGBT in media, discriminarea si homofobia la nivel inalt si lipsa unei atitudini profesioniste din partea comunitatii ne-au determinat sa evoluam de la o forma pur voluntara intr-o organizatie non guvernamentala. Astfel, pe 30 mai 2011 ia fiinta Asociatia ACT-Q ROMANIA.

Alte aspecte semnificative despre organizatie
ACT-Q ROMANIA intelege importanta voluntarilor in munca noastra.

Nici nu am putea exista fara ajutorul vostru!

De aceea politica asociatiei este orientata catre voluntariat. Am inceput ca grup de initiativa voluntar si dorim ca acest grup sa creasca, oferind posibilitatea si altora ce doresc si sunt capabili, sa puna umarul intr-un mod constructiv pentru atingerea scopurilor organizatiei.

De ce voluntar la ACT-Q ROMANIA?

ACT-Q ROMANIA nu-si doreste sa se implice in politica, in activitati aflate in afara legilor sau obiectivelor organizatiei, in rafuieli aberante cu personane sau alte organizatii. Ne dorim sa facem arta si sa promovam cultura intr-un mediu cinstit, fumos si curat. Dorim sa functionam armonios, ajutand tinerele valori ale comunitatii sa iasa in fata, sustinandu-le si promovandu-le atat in comunitate cat si in societate, atat pe plan national cat si international.

Ce avantaje au voluntarii ACT-Q ROMANIA?

Voluntarii nostrii au ocazia:

- sa intalneasca oameni cu aceleasi preocupari, ganduri si teluri;

- sa socializalizeze intr-un mediu civilizat;

- sa-si dezvolte abilitati profesionale noi interactionand cu specialisti in planificari de evenimente, relatii publice, etc.;

- sa acumuleze experienta in munca pe sectorul ONG/nonprofit sau fundraising;

- sa participe la actiunile organizate de ACT-Q ROMANIA;

- sa vina in sprijinul comunitatii LGBT din Romania.

Ce poti sa faci ca si voluntar ACT-Q ROMANIA?

In functie de cunostintele tale sau de timpul liber de care dispui, putem sa-ti gasim un loc intr-unul dintre departamentele noastre. Nu conteaza experienta, conteaza sa vrei! Cu siguranta vom gasi ceva util si pentru tine, si pentru noi.

Cum poti deveni voluntar ACT-Q ROMANIA?

Trimite-ne un email in care sa motivezi intentia ta, ce ai dori sa faci sau cu ce crezi ca ne poti ajuta si un CV pe adresa voluntariat@act-q.org.


Pentru detalii complete despre organizatie trebuie sa va inregistrati.

inapoi sus