Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

"Foisorul de Foc=Voluntariat si Parteneriat pentru Viata"

Denumire: "Foisorul de Foc=Voluntariat si Parteneriat pentru Viata"

nu

Data ultimei actualizari: 03-07-2012

 
Cod fiscal: 29223647

Anul infiintarii: 2011

Misiune / Scop
Asociaţia „Foişorul de Foc - Voluntariat şi Parteneriat pentru Viaţă” a fost gândită și proiectată pe baza unui cadru organizatoric și funcțional diferit de cel al Serviciilor de Urgență profesioniste și comunitare, cu rol de recrutare și selecționare a personalului conform consimțământului liber exprimat, asigurarea managementului educațional și operațional, constituirea structurilor de intervenție pe bază de voluntariat, și colaborare cu autoritățile administraţiei publice locale şi centrale, pe baza parteneriatelor circumscrise reglementărilor legale în scopul gestionării situaţiilor de urgenţă la nivel central şi local, apărării vieţii, avutului privat, împotriva incendiilor și a altor calamităţi.

Beneficiari
Copii si tineri

Elevi si studenti

Comunitati locale (sate, orase, cartiere etc.)

Institutii publice

Publicul general


Obiective
Obiectivele generale vizează realizarea capacităţii de răspuns imediat necesară şi adecvată, pentru asigurarea protecţiei populaţiei, bunurilor materiale, bunurilor culturale şi mediului în situaţii de urgenţă.
În acest sens, structurile respective acţionează în sprijinul cetăţenilor, comunităţilor locale, asociaţiilor de locatari/proprietari, instituţiilor publice, operatorilor economici și altor entități, copiilor, elevilor şi studenţilor, persoanelor în vârstă, etc.


Scurta prezentare a organizatiei
Asociatia are ca scop educatia , instruirea si pregatirea voluntarilor pentru actiunea, in sprijinul autoritatilor statului, in situatii de urgenta determinate de cutremure, inundatii, accidente industriale, furtuni/tornade, si alte dezastre.

Organizatia in cifre:
1 Conducerea, 5 persoane
2 Activitati de conceptie si coordonare, 10 persoane
3 Garda civica de sector, targhet min. 100 persoane


Alte aspecte semnificative despre organizatie
Asociatia a desfasurat o serie de activitati dintre care se pot aminti:
-Cursuri de prim ajutor pentru situatii de urgenta;
-Cursuri in domeniul situatiilor de urgenta cu conducerile asociatiilor de proprietari/locatari;
-Participarea la Saptamana Nationala a Voluntariatului, 14-20 mai 2012;
-Participarea la actiuni de dezapezire si de ajutorare a persoanelor aflate in dificultate pe timpul caderilor masive de zapada din perioada ian-feb. 2012;Pentru detalii complete despre organizatie trebuie sa va inregistrati.

inapoi sus