Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

A.C.T.O.R. Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania

Denumire: A.C.T.O.R. Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania

A.C.T.O.R. Cultural Association for Theatre and Origami in Romania

 
Cod fiscal:

Anul infiintarii: 2002

Misiune / Scop
Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania - A.C.T.O.R. are misiunea de a oferi beneficiarilor sai (copii si tineri) instrumentele care sa-i ajute sa-si comunice celor din jur ideile si sentimentele, astfel incat sa le creasca increderea in propriile puteri si sa-si gaseasca locul in comunitate. La baza acestor instrumente stau adesea abilitatile, pe care din diferite motive nu au indraznit sa si le arate, desi adesea si-au dorit acest lucru.

Beneficiari
Artisti

Copii si tineri

Elevi si studenti

Persoane suferinde de o anumita boala
- bolnavi cronici
- persoane care sufera de boli incurabile/rare

Grupuri dezavantajate (diferite de minoritati culturale)
- copii

Domeniul principal de activitate:
     Cultura si media
      - Cultura
      - Arte

Domeniu secundar:
     Educatie si cercetare
      - Formare profesionala
      - Educatie

     International
      - Schimburi culturale internationale


Scurta prezentare a organizatiei
Viziunea A.C.T.O.R.: o societate in care exista o comunicare eficienta este cu siguranta societatea pe care o visam cu totii. Cand un individ are puterea si curajul sa se exprime liber, realizeaza cat de mult conteaza parerea lui pentru ceilalti. Prin constientizarea responsabilitatii in fata societatii pentru pozitia sa, rezulta maturizarea sa ca membru al comunitatii.
Singuratate, neputinta, neincrederea in propriile puteri si in cei din jur, lipsa de curaj… sunt consecinte ale comunicari defectuase. Ce este foarte grav este ca aceste atribute cenusii apar, din ce in ce mai des, la varstele marilor descoperiri, ale marilor iubiri si deschideri de orizonturi pentru intreaga viata. Societatea noastra are din ce in ce mai multi copii si tineri ce se grabesc sa spuna” NU POT!”, desi este nevoie doar sa se inteleaga pe sine si pe cei din jur, pentru a se autodepasi.
Acesta este “haosul primordial” in care a aparut A.C.T.O.R., care vrea sa deschida inima, sufletul si mintea celor care nu stiu ca prin creativitate si imaginatie oricine, in orice situatie se poate salva.
Copiii foarte bolnavi, copiii sanatosi, tineri liceeni sau studenti, parintii unora dintre ei sau adultii veniti intamplator, se aduna sub umbrela multicolora a A.C.T.O.R. si se cunosc, se descopera, se inteleg, devenind astfel mai puternici, mai increzatori, mai toleranti.
Copii din gradinite, scoli, spitale, centre de plasament, comunitati rurale se bucura de programele de animatie sustinute de tinerii voluntari A.C.T.O.R., care la randul lor se bucura sa cunoasca si sa se prezinte altor tineri din tari ale Uniunii Europene. Cu totii participa la exercitii de creativitate la care ii provoaca evenimentele periodice sau intamplatoare (ateliere, concursuri, expozitii sau spectacole).Pentru detalii complete despre organizatie trebuie sa va inregistrati.

inapoi sus