Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Apel de finantare in cadrul programului "Tineret in actiune"

Data: 2-08-2011
Apel de finantare in cadrul programului "Tineret in actiune"

Comisia Europeana, prin Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura (EACEA) a lansat o noua finantare in cadrul programului "Tineret in actiune" - sub-actiunea 4.6, "Parteneriate".

Aceasta sub-Actiune vizeaza finantarea parteneriatelor cu organisme publice regionale sau locale, in vederea dezvoltarii pe termen lung a unor proiecte care combina diverse masuri ale Programului.

Parteneriatele vizeaza relatii bazate pe interese si valori comune, abordari similare intr-un anumit domeniu, precum si dialogul si consultarea intre Uniunea Europeana si autoritati publice regionale sau locale. De asemenea, acestea presupun egalitate intre parteneri, nu o relatie traditionala donator-beneficiar. Parteneriatele sunt instituite pe termen lung si reflecta un interes strategic comun. Acest interes strategic este tradus in obiective si activitati comune, care aduc beneficii mutuale si reclama o contributie comuna pentru finantare si administrarea acestora.

Aceasta sub-Actiune va aduce impreuna institutiile si organismele publice regionale si locale, luand in considerare perspectiva nationala. Scopul este de a asigura un efect multiplicator al activitatilor europene de tineret la nivel regional si local.

Data limita de depunere a proiectelor este 3 noiembrie 2011.

Bugetul total alocat cofinantarii proiectelor in cadrul prezentei cereri de propuneri este estimat la 2 300 000 EUR.

Subventia maxima alocata fiecarui proiect nu depaseste 100 000 EUR.

Pentru informatii despre mecanismul de depunere a proiectelor accesati urmatorul LINK.

Fondurile pot fi accesate de catre:

-    organizatii nonguvernamentale si institutii publice pentru proiecte care:

- promoveaza cooperarea intre Tarile Participante la Program si alte tari din lume, care nu sunt invecinate Uniunii Europene

- incurajeaza inovarea si calitatea

- incurajeaza crearea de parteneriate

-    organizatii europene nonguvernamentale (ONGE) care pot candida pentru urmatoarele actiuni ale programului direct la Agentia Executiva: Schimburi de tineri, Proiecte pentru Democratie Participativa, Serviciul European de Voluntariat, Formare si Retele, Intalniri ale Tinerilor si ale Responsabililor de Politici de Tineret. ONGE – organizatie europeana nonguvernamentala cu sediul intr-o Tara Participanta la Program si cu filiale in cel putin opt Tari Participante la Program.

-    organizatii europene nonguvernamentale (ONGE), Forumul European de Tineret si alte structuri de suport pentru sustinerea activitatilor acestora.

Formulare necesare

Premiu pentru excelenta in initiativele societatii civile Concursul european pentru inovare sociala 2015 Cerere de propuneri de proiecte "Memorie istorica europeana", programul Europa pentru cetateni 2014-2020 Orizont 2020: Orase si comunitati inteligente Ministerul Fondurilor Europene a lansat in consultare publica primele linii de finantare din Programul Capital Uman 2014-2020, adresate tinerilor someri / Valoare totala: 570 milioane euro Erasmus+: Realizarea de experimente in materie de politici in sectorul invatamantului scolar Apel national la propuneri de proiecte ErasmusPlus 2015 Erasmus+: Cooperarea cu societatea civila in domeniul educatiei si formarii si in cel al tineretului Access MobilityToolPlus Teremene limita ErasmusPlus 2015

Articole despre ONGFest 2015