Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Apel de finantare in cadrul programului "Tineret in actiune"

Data: 2-08-2011
Apel de finantare in cadrul programului "Tineret in actiune"

Comisia Europeana, prin Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura (EACEA) a lansat o noua finantare in cadrul programului "Tineret in actiune" - sub-actiunea 4.6, "Parteneriate".

Aceasta sub-Actiune vizeaza finantarea parteneriatelor cu organisme publice regionale sau locale, in vederea dezvoltarii pe termen lung a unor proiecte care combina diverse masuri ale Programului.

Parteneriatele vizeaza relatii bazate pe interese si valori comune, abordari similare intr-un anumit domeniu, precum si dialogul si consultarea intre Uniunea Europeana si autoritati publice regionale sau locale. De asemenea, acestea presupun egalitate intre parteneri, nu o relatie traditionala donator-beneficiar. Parteneriatele sunt instituite pe termen lung si reflecta un interes strategic comun. Acest interes strategic este tradus in obiective si activitati comune, care aduc beneficii mutuale si reclama o contributie comuna pentru finantare si administrarea acestora.

Aceasta sub-Actiune va aduce impreuna institutiile si organismele publice regionale si locale, luand in considerare perspectiva nationala. Scopul este de a asigura un efect multiplicator al activitatilor europene de tineret la nivel regional si local.

Data limita de depunere a proiectelor este 3 noiembrie 2011.

Bugetul total alocat cofinantarii proiectelor in cadrul prezentei cereri de propuneri este estimat la 2 300 000 EUR.

Subventia maxima alocata fiecarui proiect nu depaseste 100 000 EUR.

Pentru informatii despre mecanismul de depunere a proiectelor accesati urmatorul LINK.

Fondurile pot fi accesate de catre:

-    organizatii nonguvernamentale si institutii publice pentru proiecte care:

- promoveaza cooperarea intre Tarile Participante la Program si alte tari din lume, care nu sunt invecinate Uniunii Europene

- incurajeaza inovarea si calitatea

- incurajeaza crearea de parteneriate

-    organizatii europene nonguvernamentale (ONGE) care pot candida pentru urmatoarele actiuni ale programului direct la Agentia Executiva: Schimburi de tineri, Proiecte pentru Democratie Participativa, Serviciul European de Voluntariat, Formare si Retele, Intalniri ale Tinerilor si ale Responsabililor de Politici de Tineret. ONGE – organizatie europeana nonguvernamentala cu sediul intr-o Tara Participanta la Program si cu filiale in cel putin opt Tari Participante la Program.

-    organizatii europene nonguvernamentale (ONGE), Forumul European de Tineret si alte structuri de suport pentru sustinerea activitatilor acestora.

Formulare necesare

Workshop despre oportunitatile europene pentru tineri S-a lansat apelul din 2015 pentru proiecte de cooperare Europa Creativa Erasmus+: Rezultate proiecte tineret toate actiunile - termen 30 aprilie Premiu pentru excelenta in initiativele societatii civile Concursul european pentru inovare sociala 2015 Cerere de propuneri de proiecte "Memorie istorica europeana", programul Europa pentru cetateni 2014-2020 Orizont 2020: Orase si comunitati inteligente Ministerul Fondurilor Europene a lansat in consultare publica primele linii de finantare din Programul Capital Uman 2014-2020, adresate tinerilor someri / Valoare totala: 570 milioane euro Erasmus+: Realizarea de experimente in materie de politici in sectorul invatamantului scolar