Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Stiri ONG - detalii

Organizatie Cuvantul Intrupat
Sectiune Altele
Domeniu Social
Titlu În plină vară, voluntari de departe la Fundaţia Cuvântul Întrupat
Data postarii 26-06-2012
Descriere Copiii şi echipa Fundaţiei Cuvântul Întrupat se bucură în aceste zile de prezenţa unui grup de voluntari americani. Pentru aproape trei săptămâni, 11 studenţi de la Universitatea George Fox din SUA, împreună cu profesorul lor de Relaţii Internaţionale (care este şi directorul Centrului de Pace şi Dreptate din cadrul Universităţii), au ales să petreacă o parte din vacanţa lor în ţara noastră. Studiază la diferite facultăţi şi toţi sunt pentru prima dată în România. Au venit pentru schimb de experienţă, pentru a cunoaşte o altă cultură, o altă ţară, mai ales una postcomunistă, şi să ajute fundaţia noastră care sprijină copii şi adolescenţi aflaţi în dificultate.

În aceste zile au săpat, au vopsit, au smuls buruieni în grădina de zarzavat a Centrului Comunitar “La Vale” din Galaţi, au cules vişine, au făcut jocuri şi proiecte de artă cu copiii. În acelaşi timp, echipa fundaţiei noastre a încercat să le ofere cât mai multe experienţe relevante. Am mers împreună la ţară, au participat la serviciul religios al mai multor biserici locale, zilele următoare vor vizita o mănăstire, au mâncat preparate din bucătăria românească, am organizat un picnic pe malul drept al Dunării. Cel mai greu le-a fost să suporte căldura, dar şi gunoaiele de pe malul apei. Cu energia şi entuziasmul lor, au curăţat locul împreună cu copiii şi echipa noastra şi, pentru câteva ore, am organizat jocuri cu copiii şi am făcut grătar.
Tot pentru a cunoaşte şi înţelege cât mai bine stilul nostru de viaţă, au ales să nu locuiasca la hotel, ci au fost găzduiţi de diverse familii de prieteni ai fundaţiei noastre.

Iată câteva dintre impresiile lor:
„M-a surprins mult să văd zâmbetele senine ale copiilor şi atâta bucurie profundă la ei, ştiind şi văzând contextul în care ei trăiesc în fiecare zi.” Tori, 22 de ani

„Am remarcat în autobuz respectul pe care cei tineri îl poartă oamenilor mai în vârstă, oferindu-le locul lor.” Brian, 21 de ani

„M-am bucurat să pot comunica fără să cunosc deloc limba, prin joc, care este o limbă transculturală. Şi ne-am înţeles de minune!” Aaron, 22 de ani

Megan, Katie, Haley, Margi, Emily, Tori, Amanda, Priya, Zeenat, Aaron, Brian şi profesorul lor, Clint, vor pleca spre casele lor sâmbătă şi vor lua cu ei amintirea şi experienţele acestor zile de vară trăite în România, în Galaţi, la Fundaţia Cuvântul Întrupat cu copiii şi echipa de aici. Lasă, de asemenea, celor care i-au cunoscut şi au petrecut acest timp cu ei, şi mai ales copiilor, frumuseţea inimilor lor şi încrederea în valorile umane, ale mâinii întinse să ofere, dar şi să primească. Le mulţumim pentru aceasta!
*****
Fundaţia „Cuvântul Întrupat”, înfiinţată în 2001, oferă sprijin copiilor, tinerilor şi familiilor lor aflate în dificultate din Galaţi şi din judeţ. Inspiraţi de valorile creştine, urmărim depăşirea stării de vulnerabilitate prin prevenirea abandonului familial şi şcolar al copiilor, integrarea socială şi profesională a tinerilor, susţinerea familiilor pentru a deveni stabile.

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil comunicare
Fundaţia Cuvântul Întrupat
www.cuvantulintrupat.com
info@cuvantulintrupat.com
0236-411695
Link-uri http://www.cuvantulintrupat.com