Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Ministerul Muncii a lansat in dezbatere publica Strategia pentru persoane cu dizabilitati

Data: 13-10-2015
Ministerul Muncii a lansat in dezbatere publica Strategia pentru persoane cu dizabilitati


Guvernul Romaniei, prin Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice lanseaza in dezbatere publica Strategia  nationala  "O  societate  fara  bariere  pentru  persoanele  cu dizabilitati"  pentru  perioada  2015-2020  si Planul  operational  privind  implementarea strategiei nationale "O societate fara bariere pentru persoanele cu dizabilitati" 2015-2020.

Strategia are ca scop promovarea, protejarea si asigurarea exercitarii depline si in conditii de egalitate a tuturor drepturilor si libertatilor fundamentale ale  omului  de  catre  toate  persoanele  cu  dizabilitati,  precum  si  promovarea  respectului pentru demnitatea lor intrinseca.

Strategia isi propune sa devina un cadru unificator al tuturor directiilor de actiune abordate in domeniul dizabilitatii, inclusiv prin implementarea Acordului de parteneriat 2014-2020.

Obiectivele generale ale Strategiei sunt urmatoarele:

  1. Promovarea  accesibilitatii  in  toate  domeniile  vietii  pentru  asigurarea exercitarii de catre persoanele cu dizabilitati a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
  2. Asigurarea participarii depline a persoanelor cu dizabilitati in toate domeniile vietii.
  3. Eliminarea  discriminarii  si  asigurarea  egalitatii  pentru  persoanele  cu  dizabilitati.
  4. Asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitati la un  mediu de lucru deschis, incluziv  si  accesibil,  atat  in  sectorul  public  cat  si in  cel  privat,  concomitent  cu asigurarea accesului lor efectiv la servicii de sprijin pentru cresterea ocuparii pe piata muncii.
  5. Promovarea educatiei si formarii profesionale favorabile incluziunii la toate nivelurile si a invatarii de-a lungul vietii pentru persoanele cu dizabilitati.
  6. Promovarea si protectia dreptului persoanelor cu dizabilitati la conditii de trai decente pentru imbunatatirea continua  a calitatii vietii lor.
  7. Asigurarea  accesului  echitabil  al  persoanelor  cu  dizabilitatila  servicii  si facilitati de sanatate, de calitate, care acorda atentie problemelor specifice de gen, la un cost rezonabil si cat mai aproape posibil de comunitatile in care acestea traiesc.
  8. Fundamentarea  de  politici  pentru  persoanele  cu  dizabilitati  pe  baza informatiilor  si  datelor statistice  si  de  cercetare  colectate  din  toate  domeniile  de activitate.

Textul strategiei este disponibil aici.


Propunerile, sugestiile si opiniile cu privire la acest proiect pot fi transmise la adresa de  e-mail dezbateri@mmuncii.ro in termen de 10 zile calendaristice de la data publicarii pe site (08.10.2015 -17.10.2015).

48 de ONG-uri cer consultarea Comisiei de la Venetia privind definitia familiei Regulamentul de contractare a serviciilor sociale in Municipiul Iasi a fost aprobat de CL Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic lanseaza Analiza jurisprudentei privind exceptiile de la liberul acces la informatii de interes public Proiect de Lege privind cooperarea internationala pentru dezvoltare si asistenta umanitara Guvernul va crea Registrul Unic al Transparentei Intereselor cu informatii despre interactiunea dintre grupuri din societate si decidenti Finantarea caminelor pentru persoane varstnice, modificata prin ordonanta de urgenta Consultare publica privind proiectul de HOTARARE A GUVERNULUI pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 Ministerul Muncii a lansat in dezbatere Programul de interes national "Cresterea calitatii vietii persoanelor varstnice din caminele pentru persoane varstnice" Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice: Hotarare pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015 Standardele minime de cost pentru serviciile sociale, actualizate astazi de Guvern