Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Institutii europene

Articole pe pagina
pagina 1 din 28
 1  2  3  4  5  6 

Romania, conform Comisiei Europene: Crestere peste potential, estimari alarmante pe deficit
Odată cu finalul primului semestru European din 2017, apare Raportul de progres al României elaborat de Comisia Europeană. Raportul se centrează pe reforme structurale, prevenția și corecția dezechilibrelor macroeconomice, și o analiză în amănunt. Raportul este inclus în „pachetul de iarnă” al evaluărilor publicate miercuri de CE privind progresele înregistrate de statele membre în vederea îndeplinirii priorităților economice și sociale.
Stagiu de practica la Comisia Europeana din octombrie 2017 pana in februarie 2018
Stagiul de practică este plătit pe durata de 5 luni de zile de către Comisia Euripeană, sau altă instituție europeană, începând de la 1 martie sau 1 octombrie. Pentru stagiul acesta fiecare participant va primit aproximativ €1,120 per lună, precum și rambursarea cheltuielilor de călătorie. Se pot include și asigurarea de sănătate sau de accidente. În fiecare an 1.300 de locuri devin disponibile, iar participanții profită de o experiență directă într-un mediu internațional și intercultural, această experiență fiind valoroasă pentru viitoarea carieră.
Marca Patrimoniului European, o noua sansa ca Romania sa isi arate frumusetea
Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) anunţă lansarea, la nivel naţional, a acţiunii Uniunii Europene privind Marca patrimoniului european, conform Deciziei Parlamentului European şi a Consiliului din 2011. Marca patrimoniului european este o iniţiativă menită să aducă în atenţia publicului şi în special a tineretului european valorile fundamentale europene, elementele comune de istorie şi cultură ale patrimoniului cultural care contribuie la consolidarea sentimentului de apartenenţă la Uniune şi a dialogului intercultural.
Raportul ECC-Net ne dezvaluie discriminari nejustificate in randul consumatorilor de diferite nationalitati si resedinte
Centrul European al Consumatorilor (ECC) Irlanda, alături de Consiliul Consumatorului pentru Irlanda de Nord, a lansat pe 14 decembrie 2016 un nou raport care a determinat că, în ciuda legislației UE care interzice discriminarea bazată pe naționalitate și locul de reședință, practicile comerciale cum ar fi geo-blocarea împiedică în continuare consumatorii să acceseze diferite servicii atunci când fac cumpărături online.
50 de companii si ONG-uri au beneficiat de peste 26 de milioane de euro pentru eficienta verde prin tehnologii inovatoare si know-how norvegian
Prin programul „Inovare verde in industria din Romania", parte a Granturilor norvegiene 2009-2014, in perioada martie 2013 - aprilie 2016 s-au investit peste 26 de milioane de euro in proiecte menite sa reduca disparitatile sociale si economice si sa consolideze relatiile bilaterale prin intermediul inovarii si tehnologiilor verzi.


Articole pe pagina
pagina 1 din 28
 1  2  3  4  5  6 

Romania, conform Comisiei Europene: Crestere peste potential, estimari alarmante pe deficit Stagiu de practica la Comisia Europeana din octombrie 2017 pana in februarie 2018 Marca Patrimoniului European, o noua sansa ca Romania sa isi arate frumusetea Raportul ECC-Net ne dezvaluie discriminari nejustificate in randul consumatorilor de diferite nationalitati si resedinte 50 de companii si ONG-uri au beneficiat de peste 26 de milioane de euro pentru eficienta verde prin tehnologii inovatoare si know-how norvegian Romania este prima tara care semneaza memorandumurile pentru Granturile SEE si Norvegiene 2014-2021, in valoare totala de 502,5 milioane euro Rapoarte ESPN (Reteaua europeana de politici sociale): initiative de politica sociala recente din Austria, Estonia, Ungaria si Islanda Rapoarte ESPN (Reteaua europeana de politici sociale): initiative de politica sociala recente in Bulgaria, Republica Ceha, Germania, Irlanda, Polonia, Serbia si Slovenia Consiliul Europei in consultari cu privire la participarea societatii civile la luarea deciziilor publice in Romania Protejarea naturii in Europa: este nevoie de mai multa ambitie pentru a stopa pierderea biodiversitatii pana in 2020