Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Avocatul Poporului atrage atentia asupra prevederilor legale lacunare privind protectia persoanelor cu handicap

Data: 18-12-2013
 Avocatul Poporului atrage atentia asupra prevederilor legale lacunare privind protectia persoanelor cu handicap

Vineri, 13 decembrie, Avocatul Poporului a dat publicitatii un comunicat referitor la stadiul in care se afla recomandarile formulate de catre institutie cu privire la plata drepturilor salariale ale asistentilor personali si la protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati.

Principalele aspecte negative evidenţiate in ”Raportul special privind protecţia persoanelor cu handicap” au fost urmatoarele:

  • Nerespectarea dreptului persoanei cu handicap grav la asistent personal, ca urmare a finanţarii deficitare a sistemului de protecţie a persoanelor cu handicap. Reluarea acestei probleme a fost determinata de faptul ca propunerile Avocatului Poporului formulate in raportul special din anul 2011 nu s-au materializat in adoptarea unor reglementari legale care sa specifice in mod clar procentul asigurarii finanţarii acestor drepturi salariale de la bugetul de stat, respectiv din bugetul local. De aceea, a fost reiterata propunerea din raportul precedent referitoare la modificarea si completarea art. 94 din Legea nr. 448/2006
  • De asemenea, Avocatul Poporului atrage atentia asupta  interpretarii si aplicarii arbitrare a art. 59(1) din Legea nr. 448/2006, din cauza faptului ca legiuitorul nu a stanilit in mod clar si fara echivoc conditiile si imprejurarile in care se face reevaluarea persoanelor cu handicap.

 

In plus, raport propune urgentarea  adoptarii normelor metodologice de aplicare a Legii nr.151/2010.

Redirectionarea impozitului pe profit de catre companii – libertatea contibuabililor si sprijinirea sectorului neguvernamental Care sunt conditiile necesar a fi indeplinite pentru inrgistrarea unei asociatii/fundatii? Firma de avocatura Razvan Dinca si Asociatii se alatura retelei pro bono Cum se poate inregistra o asociatie/fundatie la judecatorie? Care sunt asemanarile si deosebirile intre asociatie si fundatie? Reglementarea voluntariatului in Romania. Legea 78/2014-perspective, noutati, drepturi Consultare publica in ianuarie 2014 privind propunerea legislativa referitoare la adoptarea de masuri specifice in vederea dezvoltarii comunitatilor sarace din Romania Asociatiile din domeniul agricol intre cresterea reprezentativitatii si limitarea dreptului la asociere Imbunatatirea cadrului legal si fiscal privind sectorul ONG din Romania Implicarea activa a cetatenilor in procesul de luare a deciziilor administrative si elaborare a actelor normative