Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Firma de avocatura Razvan Dinca si Asociatii se alatura retelei pro bono

Data: 11-08-2014
Firma de avocatura Razvan Dinca si Asociatii se alatura retelei pro bono

Firma de avocatura Razvan Dinca si Asociatii se alatura retelei avocatilor ce ofera consultanta juridica pro bono, prin intermediul programului “Servicii juridice pro bono pentru ONG-urile din Romania”.

Accesul la justitie este un drept de sine statator. Fara acces la justitie, persoanele apartinand grupurilor vulnerabile, ce traiesc in saracie extrema nu isi pot exercita drepturile. Conform recomandarilor formulate de catre Raportorul Special al Natiunilor Unite, Gabriela Knaul, Romania trebuie sa intreprinda demersuri pentru asigurarea accesului la justitie a persoanelor aflate in situatii vulnerabile.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) a lansat in luna martie 2012 proiectul “Servicii juridice pro bono pentru ONG-urile din Romania”, un serviciu gratuit adresat exclusiv organizatiilor neguvernamentale din Romania.

Prin serviciul de clearinghouse, FDSC urmareste facilitarea accesului organizatiilor neguvernamentale la servicii juridice gratuite oferite de practicieni in drept, care dispun de resurse si au disponibilitatea de a le oferi, contribuind astfel la dezvoltarea practicii judiciare pro bono in Romania.
Infiintata in 2012, firma de avocatura Razvan Dinca si Asociatii ofera asistenta juridica, in principal, in urmatoarele arii de practica: proprietate intelectuala, litigii si arbitraje internationale, contracte, concurenta,  finante-banci, insolventa si imobiliare.

Razvan Dinca si Asociatii a fost implicata in proiecte semnificative pentru piata locala, plecand de la asistenta juridica permanenta acordata unor societati bancare, servicii de consultanta specializata pentru agenti importanti din piata farmaceutica, asistenta si reprezentare in probleme de drept al concurentei privind lanturile de distributie a echipamentelor electrocasnice, pana la anularea sau, dupa caz, apararea in justitie a drepturilor conferite de brevete si marci si nu numai.

Redirectionarea impozitului pe profit de catre companii – libertatea contibuabililor si sprijinirea sectorului neguvernamental Care sunt conditiile necesar a fi indeplinite pentru inrgistrarea unei asociatii/fundatii? Cum se poate inregistra o asociatie/fundatie la judecatorie? Care sunt asemanarile si deosebirile intre asociatie si fundatie? Reglementarea voluntariatului in Romania. Legea 78/2014-perspective, noutati, drepturi Avocatul Poporului atrage atentia asupra prevederilor legale lacunare privind protectia persoanelor cu handicap Consultare publica in ianuarie 2014 privind propunerea legislativa referitoare la adoptarea de masuri specifice in vederea dezvoltarii comunitatilor sarace din Romania Asociatiile din domeniul agricol intre cresterea reprezentativitatii si limitarea dreptului la asociere Imbunatatirea cadrului legal si fiscal privind sectorul ONG din Romania Implicarea activa a cetatenilor in procesul de luare a deciziilor administrative si elaborare a actelor normative