Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Civic si influentarea politicilor

Articole pe pagina
pagina 1 din 31
 1  2  3  4  5  6 

Chestionar: cum se implică in advocacy ONG-ul tau
Asociaţia pentru Implicare Socială, Educaţie şi Cultură (AISEC) realizează un studiu care are drept scop identificarea nivelului de implicare a organizaţiilor non-guvernamentale din România în procesul de dezvoltare a politicilor publice. Cu ocazia aceasta, poți și tu să contribui la analiza felului în care ne implicăm în dezvoltarea societății.
Informatii de interes public castigate in instanta, raport
Raportul are scopul de a veni în sprijinul celor care doresc să înainteze o cerere de chemare în judecată în baza legii accesului la informații de interes public și prezintă seturi de date care au fost declarate sau nu de interes public din domeniile de interes pentru cetățean, precum construcții, achiziții publice si protecția datelor cu caracter personal.
APADOR-CH: seful politiei si IGPR, amendati de instanta pentru refuzul de a comunica informatii publice
Bogdan Despescu – Inspector General al Poliţiei Române – a fost obligat de instanță la plata către bugetul de stat a unei amenzi de 250 lei/zi, începând cu data de 4.11.2016, data la care APADOR-CH a dat în judecată Poliția Română pentru că a refuzat să furnizeze informații publice.
Funky Citizens: mituri si intrebari frecvente despre ordonante
Funky Citizens vine întrajutorarea non-juriștilor și prezintă răspunsurile unei serii de întrebări frecvente cu care ne confruntăm. Myth-busting și FAQ: dezbaterea publică despre ordonanțe pune cap la cap evenimentele recente, posibile șcenarii și realități juridice.
Asociatia Pro Democratia cere oprirea atacului impotriva statului de drept si a libertatilor fundamentale
Asociația Pro Democrația cere celor responsabili oprirea atacului împotriva instituțiilor, organizațiilor și principiilor statului de drept și ale drepturilor omului și retragerea imediată și necondiționată a ordonanței de urgență incriminate de opinia publică. De asemenea, cere Avocatului poporului, ca în virtutea prerogativelor sale, să atace în fața Curții constituționale toate actele normative care contravin ordinii constituționale și statului de drept.


Articole pe pagina
pagina 1 din 31
 1  2  3  4  5  6 

Chestionar: cum se implica in advocacy ONG-ul tau Informatii de interes public castigate in instanta, raport APADOR-CH: seful politiei si IGPR, amendati de instanta pentru refuzul de a comunica informatii publice Funky Citizens: mituri si intrebari frecvente despre ordonante Asociatia Pro Democratia cere oprirea atacului impotriva statului de drept si a libertatilor fundamentale Kit de nesupunere civica APADOR-CH: Avocatul Poporului minte, legea ii da dreptul sa atace acum ordonanta guvernului Cerere de clarificare a sintagmei condamnari penale Alegerile parlamentare 2016: reguli noi, probleme noi Societatea civila vs. ordonantele Iordache