Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Integrarea migranților dezbătută de autorități, universități și societatea civilă la Constanța

Data: 18-04-2017
Integrarea migran?ilor dezb?tut? de autorit??i, universit??i ?i societatea civil? la Conferin?a regional? final? de la Constan?a

Fundația World Vision Romania, alături de Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare și Asociația Centrul pentru Resurse Civice Constanța, au organizat data de 06 aprilie a.c., Conferința regională finală pentru Regiunea 2: județele Constanţa, Tulcea, Brăila, Vrancea, Bacău, Vaslui şi Galaţi.

Evenimentul a avut rolul de a dezbate problematica integrării beneficiarilor de protecție internațională (BP) și resortisanților țărilor terțe (RTT), precum și măsurile și strategiile naționale și locale în materie. În aceeași măsură, conferința a adus în discuție rezultatele şi impactul obţinute prin proiect la nivelul Regiunii 2, județele Constanţa, Tulcea, Brăila, Vrancea, Bacău, Vaslui şi Galaţi și a analizat dificultăţile întâmpinate, precum şi posibilitatea continuării activităţilor şi sugestii de dezvoltare pentru viitor în ceea ce privește necesitățile și specificitatea nevoilor sociale ale grupului țintă în materie de asistență materială și sprijin financiar pentru BP și RTT, ajutor și suport psihologic, consiliere juridică și sprijin în vederea recunoașterii și echivalării diplomelor, asistență materială pentru reunificare familială, aspecte legate de integrarea pe piața muncii etc.

Evenimentul s-a desfășurat la Constanța în cadrul proiectului INTEGRARE+: Servicii și asistență pentru migranți în Regiunea 2, finanţat prin Programul Național - Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare (număr de referință contract: FAMI/15.03.02), gestionat în România de Ministerul Afacerilor Interne – Direcţia Fonduri Externe Nerambursabile, ca Autoritate Responsabilă, şi Inspectoratul General pentru Imigrări, ca Autoritate Contractantă.

Câte drepturi avem, atâtea instituții ni le parazitează. APADOR-CH le evaluează Meriți 1 serviciu MAI uman! Campania care ți-a deschis mail-ul spre răspunsuri În Bucovina Paștele se prelungește – lumina va ajunge de data asta pentru o perioadă mai lungă prin programul „Lumină pentru România” Femeile rup tăcerea Informare si educare despre drepturile sexuale si reproductive ale femeii la Sun Plaza Ciprian Marica se alatura campaniei nationale anti-bullying Bataia nu inseamna terapie, este 3 000 de persoane sustin petitiea pentru copii cu dizabilitati din scoli speciale Florin Buhuceanu (ACCEPT): undeva spre 10% din populatia Romaniei nu mai pot fi considerate familii Cand statului nu ii pasa, cei care lupta pentru drepturile copilului pun cap la cap un ghid de advocacy No Walking 4 Water, o strigare pentru milioane de femei si copii care colecteaza apa