Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Platforma de e-learning Fundamental Rights, actualizata si gata pentru suport juridic

Data: 14-03-2017
Platforma de e-learning Fundamental Rights, actualizata si gata pentru suport juridic

O nouă actualizare a platformei accesibile la adresa fundamentalrights.eu a fost realizată pentru a include hotărâri ale Curții de Justiție a Uniunii Europene, ce acoperă cauze recente legate de diferitele forme de discriminare. Cauzele selectate arată poziționarea CEDO în situații ce merg de la nerespectarea prezumției de nevinovăție, la contractele cu consumatorii marcate de clauze abuzive, până la discriminarea pe criteriul vârstei și pe cel al orientării sexuale.

Platforma „Fundamental Rights” este disponibilă în trei limbi (română, bulgară și engleză) și  a fost gândită ca instrument de e-learning pentru practicienii juridici mai puțin pregătiți în sfera drepturilor omului. Ea poate fi utilă în egală măsură oricui are preocupări în această arie.

Platforma mai curpinde resurse pentru a aborda comparativ legislația națională, cea europeană și cea internațională aferentă drepturilor omului, rapoarte și documente referitoare la practici discriminatorii, precum și înregistrările cursurilor desfășurate în cadrul proiectului  „Aprofundarea cunoștințelor avocaților despre drepturile fundamentale

Platforma „Fundamental Rights” va fi actualizată în continuare sub egida proiectului „Aprofundarea cunoștințelor avocaților despre drepturile fundamentale”, desfășurat în paralel în Bulgaria, ce a pregătit 160 de avocați din România și din Bulgaria. Implementarea este realizată de Romani CRISS în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA) și cu Centrul pentru dialog interetnic și toleranță ”Amalipe” din Bulgaria. 

Florin Buhuceanu (ACCEPT): undeva spre 10% din populatia Romaniei nu mai pot fi considerate familii Cand statului nu ii pasa, cei care lupta pentru drepturile copilului pun cap la cap un ghid de advocacy No Walking 4 Water, o strigare pentru milioane de femei si copii care colecteaza apa Realizarile Fondului ONG, prezentate in cadrul Conferintei Impartasim, Invatam, Sarbatorim Atentionare CRJ - Gura Vaii este depozitul de fiinte umane Practici europene pentru a promova un mediu fara ura Scrisoare deschisa: niciun agresor sa nu beneficieze de gratiere! Raportul Amnesty International pe 2016: Politicile de diabolizare alimenteaza frica si diviziunile CRJ pune reflectorul pe Maciuca, Valcea, unde abuzurile continua, si ia atitudine Populismul 2.0 si renasterea alternativelor la democratia liberala