Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Platforma de e-learning Fundamental Rights, actualizata si gata pentru suport juridic

Data: 14-03-2017
Platforma de e-learning Fundamental Rights, actualizata si gata pentru suport juridic

O nouă actualizare a platformei accesibile la adresa fundamentalrights.eu a fost realizată pentru a include hotărâri ale Curții de Justiție a Uniunii Europene, ce acoperă cauze recente legate de diferitele forme de discriminare. Cauzele selectate arată poziționarea CEDO în situații ce merg de la nerespectarea prezumției de nevinovăție, la contractele cu consumatorii marcate de clauze abuzive, până la discriminarea pe criteriul vârstei și pe cel al orientării sexuale.

Platforma „Fundamental Rights” este disponibilă în trei limbi (română, bulgară și engleză) și  a fost gândită ca instrument de e-learning pentru practicienii juridici mai puțin pregătiți în sfera drepturilor omului. Ea poate fi utilă în egală măsură oricui are preocupări în această arie.

Platforma mai curpinde resurse pentru a aborda comparativ legislația națională, cea europeană și cea internațională aferentă drepturilor omului, rapoarte și documente referitoare la practici discriminatorii, precum și înregistrările cursurilor desfășurate în cadrul proiectului  „Aprofundarea cunoștințelor avocaților despre drepturile fundamentale

Platforma „Fundamental Rights” va fi actualizată în continuare sub egida proiectului „Aprofundarea cunoștințelor avocaților despre drepturile fundamentale”, desfășurat în paralel în Bulgaria, ce a pregătit 160 de avocați din România și din Bulgaria. Implementarea este realizată de Romani CRISS în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA) și cu Centrul pentru dialog interetnic și toleranță ”Amalipe” din Bulgaria. 

Câte drepturi avem, atâtea instituții ni le parazitează. APADOR-CH le evaluează Meriți 1 serviciu MAI uman! Campania care ți-a deschis mail-ul spre răspunsuri În Bucovina Paștele se prelungește – lumina va ajunge de data asta pentru o perioadă mai lungă prin programul „Lumină pentru România” Femeile rup tăcerea Integrarea migranților dezbătută de autorități, universități și societatea civilă la Constanța Informare si educare despre drepturile sexuale si reproductive ale femeii la Sun Plaza Ciprian Marica se alatura campaniei nationale anti-bullying Bataia nu inseamna terapie, este 3 000 de persoane sustin petitiea pentru copii cu dizabilitati din scoli speciale Florin Buhuceanu (ACCEPT): undeva spre 10% din populatia Romaniei nu mai pot fi considerate familii Cand statului nu ii pasa, cei care lupta pentru drepturile copilului pun cap la cap un ghid de advocacy