Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Economie sociala si antreprenoriat

Articole pe pagina
pagina 1 din 53
 1  2  3  4  5  6 

Economia sociala si solidara, experiente din Brazilia si Romania discutate in cafenele
Evenimentul pleacă de la premisa că problemele sociale cauzate de încadrarea precară în economie a persoanelor aflate în dificultate reprezintă un fenomen global, care poate fi ameliorat prin schimbul de soluții și inițiative din zone diferite ale globului.
Sesiuni de consultanta despre dezvoltarea afacerilor sociale
In luna ianuarie 2017, au fost demarate activitățile de sprijin pentru tinerele femei integrate in proiect și anume, activitatea organizarea de sesiuni de consultanță (de grup și individuale) pentru dezvoltarea afacerilor sociale. Participantele sunt sprijinite pentru a-și dezvolta ideea de afacere, precum și pentru clarificarea unor aspecte relevante pentru succesul unei afaceri. Această activitate se derulează în perioada ianuarie-martie 2017.
Cafeneaua Sheida este o structură de antreprenoriat social care presupune ca profitul să fie utilizat în scop social. Mai exact, veniturile încasate în cadrul cafenelei și în urma vânzării covoarelor persane din showroom-ul de la etaj, vor fi direcționate integral către Fundația Policlinici Sociale Regina Maria.
1 Comentarii Data: 28-01-2017
Citeste intregul articol
Re-engage! Rute alternative pentru motivarea și implicarea tinerilor pe piata muncii
„Re-engage! Alternative paths to motivate and engage youth back to work” urmărește să ofere tinerilor oportunitatea de a experimenta succesul prin auto-dezvoltare, gândire creativă și explorarea propriului potențial. Proiectul furnizează training atât tinerilor (în special NEETs), cât și experților care lucrează cu tinerii (traineri, consilieri, lucrători de tineret etc.).
De ce avem nevoie de fructe echitabile? Concluziile dezbaterii Fructe dulci, realități amare
Asociația Mai Bine alături de alte optsprezece organizații din UE, Camerun, Columbia, Ecuador și insulele Windward s-au alăturat campaniei Make Fruit Fair! În cursul zilelor de joi și vineri de săptămâna trecută a fost invitat la București, activistul de origine ecuadoriană Jorge Acosta Orellana. În cadrul unei acțiuni publice și a unei dezbateri la Seneca Anticafe acesta a prezentat condițiile de trai și de muncă de pe plantațiile de banane și a dezbate opțiunile de a consuma produse certificate „comerț echitabil”.


Articole pe pagina
pagina 1 din 53
 1  2  3  4  5  6 

Economia sociala si solidara, experiente din Brazilia si Romania discutate in cafenele Sesiuni de consultanta despre dezvoltarea afacerilor sociale Azi s-a lansat Cafeneaua Sociala Sheida, Coffee and stories Re-engage! Rute alternative pentru motivarea si implicarea tinerilor pe piata muncii De ce avem nevoie de fructe echitabile? Concluziile dezbaterii Fructe dulci, realitati amare Ziua Intreprinderilor Sociale 2016 a deschis dialogul in ceea ce priveste noi surse de finantare Nimic nu se misca fara oameni, dar nimic nu dainuie fara institutii, Jean Monnet Creative entrepreneurship bifeaza o noua activitate dedicata lucratorilor de tineret ARC Romania porneste un Banometru al problemelor financiare Invata mecanismele antreprenoriatului social la Social Innovators Programme