Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

La Țibănești se ia în serios igiena personală și economia socială

Data: 18-04-2017
La ?ib?ne?ti se ia în serios igiena personal? ?i economia social?

Mai multe sute de persoane defavorizate din Țibănești, județul Iași, care locuiesc în gospodării fără apă curentă și fără curent electric, beneficiază de serviciile noii spălătorii comunitare înființate în localitate. Spălătoria este un proiect implementat de organizația Generation Țibănești cu sprijinul Fundaţiei de Sprijin Comunitar Bacău și cu finanțare acordată de Fundația Vodafone România, are în dotare cinci mașini de spălat și două uscătoare și este deservită de patru persoane asistate social din comunitate. Bugetul necesar înființării spălătoriei a fost de 8.900 de euro.

Spălatul regulat al hainelor și al lenjeriei este la fel de important ca spălatul regulat al mâinilor, dinților sau părului. Există însă numeroase familii, adesea comunități întregi, care nu au posibilitatea să își spele hainele în condiții civilizate, fie din lipsa banilor, fie din cauza condițiilor în care locuiesc: fără canalizare, apă curentă sau chiar curent electric.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi, vom dota un spațiu aflat în incinta Clădirii Gangului cu 5 mașini de spălat și 2 uscătoare semi-profesionale. În funcție de succesul pe care îl va avea proiectul pilot, Asociația Generation Țibănești intenționează să extindă proiectul și să deschidă o a doua spălătorie în comuna Țibănești.

Spălătoria comunitară din Țibănești este unul dintre cele zece proiecte implementate în ultimele șase luni de Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău în regiunile Moldova și Bucovina cu ajutorul unei finanțări de peste 100.000 de euro acordate de Fundaţia Vodafone România în cadrul Programului Strategic „Investiție în Mediul Rural”. Peste 4.300 de copii, tineri, vârstnici și persoane cu dizabilități din județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea au beneficiat de servicii sociale, educaționale și medicale cu ajutorul finanțărilor acordate de Fundaţia Vodafone România prin programul „Investiție în Mediul Rural”.

 

„Investiție în Mediul Rural” este un program strategic al Fundaţiei Vodafone România, se derulează în toate județele țării și susține dezvoltarea de proiecte în domeniile educației și serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orașele mici. O descriere detaliată a proiectelor este accesibilă la acest link

Antreprenoriat pentru elevi si studenti la BizzFactory Economia sociala si solidara, experiente din Brazilia si Romania discutate in cafenele Sesiuni de consultanta despre dezvoltarea afacerilor sociale Azi s-a lansat Cafeneaua Sociala Sheida, Coffee and stories Re-engage! Rute alternative pentru motivarea si implicarea tinerilor pe piata muncii De ce avem nevoie de fructe echitabile? Concluziile dezbaterii Fructe dulci, realitati amare Ziua Intreprinderilor Sociale 2016 a deschis dialogul in ceea ce priveste noi surse de finantare Nimic nu se misca fara oameni, dar nimic nu dainuie fara institutii, Jean Monnet Creative entrepreneurship bifeaza o noua activitate dedicata lucratorilor de tineret ARC Romania porneste un Banometru al problemelor financiare