Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Educatie si Cercetare

Articole pe pagina
pagina 1 din 150
 1  2  3  4  5  6 

Excluziunea educationala, vocile celor de pe teren
Centrul de Resurse Juridice a organizat o trei dezbateri la Iași, Craiova și Cluj-Napoca, unde au discutat punctele principale ale unei hărți a excluziunii socio-educationale, cu identificarea problemelor și a soluțiilor propuse de specialiști din educație și domeniul social, atât din sectorul public, cât și neguvernamental, pornind de la o analiză a politicilor publice actuale, relevante pentru subiectul discutat.
8.000 de copii traiesc inca in institutiile din Romania. Un studiu al HHC arata care sunt pasii catre inchiderea acestora
În 2017, aproape 8.000 de copii mai trăiesc în medii instituționale, nepotrivite pentru dezvoltarea lor și, nu de puține ori, abuzive. În ultimii 19 ani, Fundația Hope and Homes for Children a participat la închiderea a 53 de orfelinate, iar în studiul recent lansat „Închiderea instituțiilor pentru copii. Intervenție, implementare și plan de acțiune” prezintă pașii concreți de urmat pentru închiderea ultimelor instituții din sistemul de protecție a copilului.
Invatarea la scoala, dupa scoala, continua in judetele Dolj, Ialomita si Valcea
155 de copii din categorii vulnerabile din mediul rural vor continua programul educativ. Activitățile includ rezolvarea temelor, meditații pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare, formarea unor deprinderi și abilități - socializare, lucru în echipă, creşterea stimei de sine, igienă, protecţia mediului, teatru, dans şi ansamblu folcloric. De asemenea, copiii beneficiază de o masă caldă sau de un pachet cu alimente.
O intalnire cu povestile de succes pentru liceeni
Pe durata celor 5 zile de Conferințe BookLand Evolution, tinerii din București au primit recomandări în ceea ce privește dezvoltarea personală şi profesională de la profesioniști în jurnalism, relații publice, literatură, educație, actorie, fotografie, business. Sute de liceeni şi studenți s-au bucurat de interacțiunea directă cu speakerii și au profitat de oportunitate pentru a afla cum au reușit în carieră.
Programeaza in Greenfoot, felul prin care liceeni se distreaza cu Java
Elevi din toată Romania au putut să învețe cel mai folosit limbaj de programare din lume – Java - având ocazia apoi, prin această competiție, să testeze și să valideze ce au studiat, dar mai ales să fie recunoscuți pentru efortul lor. Cu ajutorul platformei Greenfoot este facilitată dezvoltarea profesională a elevilor ce pot evolua spre crearea unor proiecte mai complexe.


Articole pe pagina
pagina 1 din 150
 1  2  3  4  5  6 

Excluziunea educationala, vocile celor de pe teren 8.000 de copii traiesc inca in institutiile din Romania. Un studiu al HHC arata care sunt pasii catre inchiderea acestora Invatarea la scoala, dupa scoala, continua in judetele Dolj, Ialomita si Valcea O intalnire cu povestile de succes pentru liceeni Programeaza in Greenfoot, felul prin care liceeni se distreaza cu Java Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare? Learning by doing sau cum elevii pot invata ce inseamna antreprenoriatul Elitele fara oportunitati si elevii nemotivati gasesc sprijin in programele after school desfasurate in 14 locatii Cartea Daliei si SAP se intorc la scoala unde vor preda programare Materiale pentru terapia copiilor cu autism disponibile acum si on-line