Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?

Data: 7-03-2017
Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?

Fiecare copil are un vis. De la piloți de avioane la medici, polițiști, bucătari, regăsim dorințele copilăriei. O parte dintre noi, chiar reușim să ne îndeplinim visele. Și apoi urmează munca.
Confucius spunea că „daca-ți place ceea ce faci, nu vei munci nicio singură zi din viața ta”. Însă, de multe ori, visele pe care le avem sunt departe de realitatea profesiei aleasă.

A.C.C.E.S. vă propune primul proiect: Biblioteca Vie a Profesiilor și a Ocupațiilor, care se va desfășura la Colegiul de Științe Grigore Antipa din Brașov, în 11 aprilie 2017.

Biblioteca Vie este un concept internațional (vezi www.humanlibrary.org), ce își propune să atragă atenția asupra diversității în toate formele ei și să stimuleze dialogul între oameni. 
Cărțile din Biblioteca Vie sunt persoane reale, aparținând unor categorii extrem de diverse și variate, despre care există anumite prejudecăți sau stereotipuri. 
La aceasta ediție, Cărțile Vii sunt voluntari care au acceptat să vină și să vorbească despre experiența lor profesională și despre anumite prejudecăți cu care s-au confruntat.

Cititorii elevi vor avea posibilitatea să se întâlnească direct și să discute cu un arhitect, psiholog, artist și mulți alții. Vor avea posibilitatea să se întâlnească față în față cu oameni care reprezintă o opțiune profesională.

În acest fel, vor putea alege o profesie, fiind mai informați și mai conștienți de drumul pe care urmează să pășească!


Pentru mai multe detalii legate de eveniment, contactați organizația la crimirica@yahoo.com

Excluziunea educationala, vocile celor de pe teren 8.000 de copii traiesc inca in institutiile din Romania. Un studiu al HHC arata care sunt pasii catre inchiderea acestora Invatarea la scoala, dupa scoala, continua in judetele Dolj, Ialomita si Valcea O intalnire cu povestile de succes pentru liceeni Programeaza in Greenfoot, felul prin care liceeni se distreaza cu Java Learning by doing sau cum elevii pot invata ce inseamna antreprenoriatul Elitele fara oportunitati si elevii nemotivati gasesc sprijin in programele after school desfasurate in 14 locatii Cartea Daliei si SAP se intorc la scoala unde vor preda programare Materiale pentru terapia copiilor cu autism disponibile acum si on-line Tinerii creatori de roboti din AutoVortex au inregistrat o performanta extraordinara la FTC Russia Open 2017