Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Deschidem portile IT-ului studentilor din Iasi si Bacau

Data: 6-04-2017
Deschidem portile IT-ului studentilor din Iasi si Bacau

100 de tineri din Bacău și Iași, absolvenți sau studenți aflați în an terminal la facultate sau master pot experimenta ce înseamnă o carieră în tehnologie, indiferent de profilul facultății urmate, în cadrul programului SCC Tech Talents, organizat de Şcoala de Valori în parteneriat cu SCC Services România.

Domeniul IT nu este accesibil celor care nu au studii tehnice” devine un mit al trecutului odată cu începerea programului SCC Tech Talents, un program de dezvoltare personală şi profesională ce va demonstra tinerilor ce doresc să urmeze o carieră în tehnologie că pot deveni consultanţi în servicii de suport tehnic atât timp cât sunt pasionaţi, dedicaţi şi gata să-şi antreneze mintea. Prima ediţie a proiectului, ce se va desfăşura în perioada iunie-iulie 2017 în Iaşi şi Bacău,  schimbă regulile în IT și încurajează tinerii să învețe și  să urmeze o carieră în  IT deși au urmat o facultate cu profil diferit de cel tehnic.

Structura programului urmăreşte o dezvoltare a tinerilor, atât pe plan personal, cât şi profesional. Astfel, în cadrul SCC Tech Talents, participanţii îşi vor îmbunătăți cunoștințele despre domeniul IT, îşi vor descoperi valorile şi îşi vor pune la încercare abilităţile de luare a deciziilor, găsire de soluţii, comunicare sau muncă în echipă. Proiectul are o durată de 5 săptămâni, cu 2 zile de centru de evaluare şi orientare în carieră la sediile SCC, 5 zile de ateliere de educaţie non-formală axate pe autocunoaştere şi şlefuire de abilităţi alături de trainerii din Şcoala de Valori şi 4 săptămâni de pregătire şi mentorat alături de mentorii tehnici din cadrul SCC.

Programul va fi accesibil unui număr de minim 100 de studenţi şi absolvenţi din cele două oraşe. Specializările cu predare în limbi străine  respectiv franceză sau engleză sunt vizate în mod special şi aduc un avantaj în procesul de selecţie având în vedere mediul internaţional în care tinerii îşi vor desfăşura activitatea.  Nu în ultimul rând, la finalul proiectului, cei mai iscusiţi participanţi vor beneficia de stagii de practică sau chiar de o carieră în cadrul companiei SCC Services România.

Participarea la proiectul SCC Tech Talents este gratuită. Studenţii din cele două oraşe sunt încurajaţi să se înscrie până pe data de 5 iunie 2017.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea prin educație non-formală a unei societăţi care să genereze încredere, echilibru și curaj. Aceasta pune sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi crează oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

Laboratorul de Învățare Alternativă din Suceava transformă copii în „gânditori creativi” Burse de la Roma Education Fund pentru anul universitar 2017-2018 Din toamna, elevii de gimnaziu vor învăța despre Robia romilor și Holocaustul evreilor și romilor Educatie non-formala pentru liceenii din Busteni CRJ semnaleaza o nevoie imperativa de schimbare a paradigmei in educatia romaneasca! Ora de educatie rutiera conduce copii pe drumul cel bun Asociatia StartEvo lanseaza KIDIBOT in Romania Excluziunea educationala, vocile celor de pe teren 8.000 de copii traiesc inca in institutiile din Romania. Un studiu al HHC arata care sunt pasii catre inchiderea acestora Invatarea la scoala, dupa scoala, continua in judetele Dolj, Ialomita si Valcea