Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Educatie non-formala pentru liceenii din Busteni

Data: 10-04-2017
Educatie non-formala pentru liceenii din Busteni

Asociatia ASK Yourself a implimentat in Busteni proiectul „I, the trainer” finantat de Comisia Europeana prin programul Erasmus+, in parteneriat cu alte 5 organizatii non-guvernamentale din Polonia, Spania, Italia, Croatia si Lituania.

Scopul acestui proiect este acela de a ajuta cei 25 lucratori de tineret din tarile participante sa isi dezvolte abilitatile de training, prin intermediul metodelor de educatie non-formala.   

Pe 4 si 6 aprilie, participantii au desfasurat activitati cu elevii Colegiului "Ion Kalinderu" din Busteni, menite sa identifice nevoile tinerilor si sa creeze un workshop de educatie non-formala care sa raspunda acestor nevoi.

Pe parcursul celor 10 zile petrecute in Busteni, lucratorii de tineret au reusit sa isi dezvolte cunostintele in ceea ce priveste pregatirea, implementarea si evaluarea unor activitati de training, alegerea celor mai potrivite metode, si au devenit mai constienti de rolul pe care un trainer il are asupra tinerilor. La finalul activitatiilor, participantii s-au intors in comunitatile lor si vor continua sa aplice metodele invatate, lucrand cu tinerii din alte licee. Toate activitatile desfasurate s-au bazat pe metode de educatie non-formala precum team-building, role play, studii de caz, etc.

ASK Yourself este un ONG infiintat in anul 2015 care concepe, organizeaza si implementeaza proiecte in scopul dezvoltarii personale si profesionale a tinerilor si lucratorilor de tineret, incurajand voluntariatul si diversitatea culturala prin intermediul metodelor de educatie non-formala.

În căutarea lui Eliade și a educației sănătoase Aplicație pentru joc și învățare Investigații despre educație, pentru a scoate-o din paradigma învechită Caravana –Fii pregătit– se pune în mișcare pentru a preveni în cazul situațiilor de urgență Dialog intercultural între tineri cu deficienţe de auz Copiii și tinerii din România merită în școli și licee profesioniști în educație Laboratorul de Învățare Alternativă din Suceava transformă copii în „gânditori creativi” Burse de la Roma Education Fund pentru anul universitar 2017-2018 Din toamna, elevii de gimnaziu vor învăța despre Robia romilor și Holocaustul evreilor și romilor CRJ semnaleaza o nevoie imperativa de schimbare a paradigmei in educatia romaneasca!