Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Elitele fara oportunitati si elevii nemotivati gasesc sprijin in programele after school desfasurate in 14 locatii

Data: 24-02-2017
Elitele fara oportunitati si elevii nemotivati gasesc sprijin in programele after school desfasurate in 14 locatii

Rata de abandon timpuriu al școlii în România este de 18%, în mediul rural fiind de circa două ori mai mare decât în mediul urban. Pentru a contribui la reducerea acestui fenomen, Fundatia eMAG a lansat programul educațional de centre afterschool Nouă ne Pasă (NNP), prin care le oferă elevilor din comunități defavorizate sprijinul necesar pentru a-și continua studiile.

„Rezultatele de până acum ne motivează să dezvoltăm acest proiect și vom include alte 14 școli din mediul rural în programul Nouă ne Pasă. În anul școlar 2017-2018, centrele NNP vor funcționa în 20 de localități rurale și vor sprijini cel puțin 800 de copii să nu abandoneze școala, pregătindu-i în același timp pentru a promova examenul de Evaluare Națională”, declara Adina Calafateanu, Project Manager Fundatia eMAG.

Prin programul Hai la Olimpiada!, Fundația eMAG urmărește să faciliteze întâlnirea dintre profesorii foarte buni din sistem și copiii care doresc să facă performanță la matematica, fizică și informatică, oferind condiții optime pentru pregătire și un cadru motivant atât pentru copii, cât și pentru profesori.

„În anul școlar precedent, în județele în care funcționează centrele Hai la Olimpiada!, 70% dintre elevii calificați la Olimpiadele Naționale s-au pregătit în cadrul acestora. Rezultatele sunt concludente și ne motivează să ducem mai departe proiectul, cu ajutorul acelor profesori foarte buni care încă există în școala românească”, declară Tudor Vlad, Presedintele Fundatiei eMAG.

În anul școlar 2017-2018, Fundația eMAG își propune extinderea programului cu încă 14 centre de performanță la nivel național, ajungând la 36 în total. Acestea vor funcționa în 20 de orașe din țară și cel puțin 5.380 de elevi vor beneficia de pregătire în cadrul lor.

Fundatia eMAG și-a început activitatea în 2012 și susține școala din România prin programe care faciliteaza accesul la o educație completă pentru elevi și studenți, asigurând-se că aceștia își vor exploata corect potențialul, își vor găsi locul în societate și vor deveni profesioniști și cetățeni model.

Aplicație pentru joc și învățare Investigații despre educație, pentru a scoate-o din paradigma învechită Caravana –Fii pregătit– se pune în mișcare pentru a preveni în cazul situațiilor de urgență Dialog intercultural între tineri cu deficienţe de auz Copiii și tinerii din România merită în școli și licee profesioniști în educație Laboratorul de Învățare Alternativă din Suceava transformă copii în „gânditori creativi” Burse de la Roma Education Fund pentru anul universitar 2017-2018 Din toamna, elevii de gimnaziu vor învăța despre Robia romilor și Holocaustul evreilor și romilor Educatie non-formala pentru liceenii din Busteni CRJ semnaleaza o nevoie imperativa de schimbare a paradigmei in educatia romaneasca!