Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

O intalnire cu povestile de succes pentru liceeni

Data: 15-03-2017
O intalnire cu povestile de succes pentru liceeni

În perioada 6-10 martie, în Facultatea de Drept a Universității București au interacționat liceeni, studenți și profesioniști pentru a afla câte una alta despre piața muncii, despre succes și perseverență. Pe durata celor 5 zile de Conferințe BookLand Evolution, tinerii din București au primit recomandări în ceea ce privește dezvoltarea personală şi profesională de la profesioniști în jurnalism, relații publice, literatură, educație, actorie, fotografie, business.

Sute de liceeni şi studenți s-au bucurat de interacțiunea directă cu speakerii și au profitat de oportunitate pentru a afla cum au reușit în carieră. Câte 4 profesioniști, care i-au încurajat și motivat prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, construindu-şi cariera pe educație şi cultură generală. Destăinuind liceenilor si studenţilor care ar fi cei mai importanți pași de urmat pe plan profesional au fost:

Călin Stan,  TheDrone.ro | Fotograf şi Antreprenor /// Andreea Orîndaru, Cadru Didactic Asociat ASE, Membru Speakers Club /// Rareș Năstase, reporter special Știrile PRO TV /// Andreea Răsuceanu, Scriitoare, Critic literar, Cătălin Anchidin, PR Industrii Creative /// Mara Coman, Redactor-șef Marie Claire Romania, Blogger /// Gabi Pascal, Director program Habitat for Humanity Romania /// Alexandru Mironov, Scriitor, Jurnalist /// Sandra Ecobescu, Președinte Fundația Calea Victorie /// Marius Constantinescu, Jurnalist cultural TVR /// Radu Moraru, Ziarist, Producător TV /// Camelia Cavadia, Scriitoare,  PR de televiziune /// Cristi Martin, Actor, Founder Martin Art /// Andrei Luca, Project Manager StarTech Academy /// Oana Jurescu, Support Renewal Manager Oracle Digital Renewals Center  


„Trebuie să fii mereu la curent cu tot ce e nou și să îți găsești o nișă în care să activezi și să te dezvolți. Pentru mine, după 12 ani de fotografie, intrarea pe piața imaginilor și filmărilor aeriene a reprezentat ‚restartul’ de care aveam nevoie. Asta mi-a permis nu doar să privesc lumea din altă perspectivă, dar să lucrez și cu entuziasm, după mulți ani în care am făcut doar fotografie de la sol. Iar entuziasmul se vede! Dacă faci lucrurile bine, pui pasiune în ceea ce faci, ai entuziasm și încerci să te diferențiezi cumva, succesul e garantat”, a subliniat Călin Stan, TheDrone.ro, Fotograf și antreprenor.


În premieră la această ediție au fost invitate companii care au pus la dispoziția tinerilor oportunități de angajare, de voluntariat și internship. Astfel, tinerii au avut parte și de o prezentare a celor de la Federal Mogul Motorparts, prin reprezentanții Miruna Ilie, Anca Avram și Elena Mocanu.

Conferințele BookLand Evolution nu se opresc aici, ci își continuă drumul în țară, poposind în Ploiești, în intervalul 13-17 martie. Urmează, apoi, orașe precum Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu-Mureș și multe altele, BookLand vizitând anual 23 orașe. 

Excluziunea educationala, vocile celor de pe teren 8.000 de copii traiesc inca in institutiile din Romania. Un studiu al HHC arata care sunt pasii catre inchiderea acestora Invatarea la scoala, dupa scoala, continua in judetele Dolj, Ialomita si Valcea Programeaza in Greenfoot, felul prin care liceeni se distreaza cu Java Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare? Learning by doing sau cum elevii pot invata ce inseamna antreprenoriatul Elitele fara oportunitati si elevii nemotivati gasesc sprijin in programele after school desfasurate in 14 locatii Cartea Daliei si SAP se intorc la scoala unde vor preda programare Materiale pentru terapia copiilor cu autism disponibile acum si on-line Tinerii creatori de roboti din AutoVortex au inregistrat o performanta extraordinara la FTC Russia Open 2017