Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Ora de educatie rutiera conduce copii pe drumul cel bun

Data: 10-04-2017
Ora de educatie rutiera conduce copii pe drumul cel bun

Perioada martie-aprilie vine cu a 3-a editie a proiectului „ Ora de educatie rutiera”, desfasurat de Asociatia EDIT si Asociatia Impreuna Pas cu Pas in parteneriat cu Bucuresti Mall. Programul ajunge in 2017 in 60 de scoli din Bucuresti si implicit in fata a 10000 elevi de clasa a III-a.

In 2015, Asociatia Impreuna Pas cu Pas a organizat un studiu cu 3000 de copii de clasa a III-a, cu privire la cunostintele lor de educatie rutiera si rezultatele au aratat ca:

  • 35% dintre acestia nu stiu cum pot recunoaste un politist
  • peste 37% nu stiu cand trebuie sa se adreseze organelor de politie
  • 30% nu stiu care sunt cele doua culori pentru semaforul destinat pietonilor

Proiectul „Ora de educatie rutiera” isi propune astfel sa promoveze importanta respectarii regulilor de circulatie rutiera si, de asemenea, sa traga un semnal de alarma cu privire la consecintele nerespectarii acestora in proximitatea scolilor.

„Ora” dureaza 50 de minute si este sustinuta de catre echipe formate din 3 studenti ai Facultatii de Psihologie, impreuna cu un agent de politie, plus invatatorul clasei.

Pe data de 13 mai, proiectul se va incheia cu un eveniment in parcarea Bucuresti Mall, unde copii si parinti vor putea asista la demonstratii si lectii din partea unor soferi profesionisti.

De 17 ani Bucuresti Mall este parte integranta din viata capitalei si punct de intersectie a drumurilor bucurestenilor. Ne bucuram sa sprijinim un proiect care urmareste sa ii pregateasca mai bine pe copii pentru a lua parte la viata orasului modern, ca pietoni informati”, a declarat un reprezentant al Bucuresti Mall.

Desfasurat in toate cele 6 sectoare ale Bucurestiului, in “Ora de educatie rutiera” sunt implicate numeroase persoane, printre care amintim 300 invatatori, 60 scoli, 50 studenti si 30 de politisti locali.

În căutarea lui Eliade și a educației sănătoase Aplicație pentru joc și învățare Investigații despre educație, pentru a scoate-o din paradigma învechită Caravana –Fii pregătit– se pune în mișcare pentru a preveni în cazul situațiilor de urgență Dialog intercultural între tineri cu deficienţe de auz Copiii și tinerii din România merită în școli și licee profesioniști în educație Laboratorul de Învățare Alternativă din Suceava transformă copii în „gânditori creativi” Burse de la Roma Education Fund pentru anul universitar 2017-2018 Din toamna, elevii de gimnaziu vor învăța despre Robia romilor și Holocaustul evreilor și romilor Educatie non-formala pentru liceenii din Busteni