Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Tinerii creatori de roboti din AutoVortex au inregistrat o performanta extraordinara la FTC Russia Open 2017

Data: 13-02-2017
Tinerii creatori de roboti din AutoVortex au inregistrat o performanta extraordinara la FTC Russia Open 2017

Echipa AutoVortex, formată din elevi de la mai multe licee din Bucureşti, a obţinut o performanţă extraordinară la competiţia internaţională de robotică FIRST Tech Challenge Russia Open 2017, care a avut loc între 3 și 5 februarie, la Sochi. Sub îndrumarea profesorului coordonator Ionuţ Panea, tinerii s-au clasat pe primul loc al podiumului, stabilind un nou record mondial în competiţiile de robotică din seria FIRST Tech Challenge din acest sezon. BRD – Groupe Société Générale le-a fost alături, oferindu-le #unpicdeajutor pentru participarea la concursurile internaţionale.

AutoVortex România a primit la ediţia din acest an a FTC Russia Open 2017 un punctaj-record de 295 de puncte, cel anterior fiind stabilit de o echipa din SUA (290 de puncte) cu o săptămână înainte. Prin această victorie, echipa s-a calificat la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA, care se va desfăşura în luna aprilie a acestui an.


„La fiecare competiţie la care participăm, plecăm cu gândul de a câştiga, iar cea din Rusia nu a făcut excepţie. Am început să ne pregătim pentru concursurile de robotică de la finalul anului trecut, astfel că 2017 ne-a prins deja la competiţia de robotică din Coreea, unde am avut ocazia să testăm pentru prima dată roboţii. Toată munca noastră, a elevilor şi antrenorului din echipă, a fost premiată prin această victorie importantă în faţa echipelor paricipante la competiţia din Rusia şi sperăm să continuăm această evoluţie bună şi la următoarele concursuri din Israel şi Canada. Le mulţumim celor de la BRD pentru susţinerea necondiţionată şi încrederea pe care ne-au acordat-o din momentul în care ne-am cunoscut, acum peste 1 an de zile”, a declarat Ionuţ Panea, profesor coordonator al echipei AutoVortex.


Înfiinţată în 2011, echipa AutoVortex România este formată din peste 25 de creatori de roboţi, care se împart în mai multe sub-echipe în cadrul competiţiilor internaţionale: AutoVortex, AutoVortex Beluga, AutoVortex Flat Earth şi AutoVortex Transilvania. Membrii echipelor fac schimb permanent de informaţii şi idei pentru ca fiecare să dezvolte roboţi performanţi, care se pot adapta condiţiilor de concurs, pornind de la o strategie bine stabilită împreună cu profesorul Ionuţ Panea, coordonatorul acestui  ”ecosistem” de creativitate tehnologică.


„Performanţele AutoVortex ne bucură enorm, nu numai prin numărul de medalii pe care le obţin, dar mai ales prin pasiunea, ambiţia şi dorinţa de a se clasa mereu pe primul loc. Îşi dedică tot timpul acestei pasiuni, lucrând continuu la realizarea unor roboţi cu o serie de caracteristici impresionante. Cei de la AutoVortex au înţeles că tehnologia ne poate ajuta să ne dezvoltăm frumos şi inteligent, iar BRD doreşte să susţină tinerii pasionaţi de robotică”, a declarat Flavia Popa, Secretar general, BRD – Groupe Société Générale.


Pentru mai multe informații, următiți pagina de Facebook.

Excluziunea educationala, vocile celor de pe teren 8.000 de copii traiesc inca in institutiile din Romania. Un studiu al HHC arata care sunt pasii catre inchiderea acestora Invatarea la scoala, dupa scoala, continua in judetele Dolj, Ialomita si Valcea O intalnire cu povestile de succes pentru liceeni Programeaza in Greenfoot, felul prin care liceeni se distreaza cu Java Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare? Learning by doing sau cum elevii pot invata ce inseamna antreprenoriatul Elitele fara oportunitati si elevii nemotivati gasesc sprijin in programele after school desfasurate in 14 locatii Cartea Daliei si SAP se intorc la scoala unde vor preda programare Materiale pentru terapia copiilor cu autism disponibile acum si on-line