George Ogararu si Alfons Groenendijk vor alerga 100 de km pentru copiii de la Valea Plopului

0

George Ogararu, fost jucator la Steaua Bucuresti si Ajax Amsterdam si Alfons Groenendijk, antrenorul echipei de tineret Ajax Amsterdam vor alerga pe 31 mai la Ultramaratonul 100 for Children, pentru a sustine copiii din centrul social ProVita – Valea Plopului.

Ei se vor alatura unei echipe de peste 40 de maratonisti si ultramaratonisti amatori care vor uni in alergare, in mod simbolic, Bucurestiul de Valea Plopului, pe o distanta de 100 de kilometri.

Ultramaratonul “100 for Children” este un eveniment caritabil si are ca scop strangerea de fonduri pentru finalizarea constructiei unui centru social in Valenii de Munte, inceputa de Asociatia ProVita anul trecut. Acest centru va facilita copiilor din comunitatea de la Valea Plopului accesul la continuarea studiilor liceale in Valenii de Munte. 

Evenimentul este non-competitiv, sigura limita fiind aceea de a parcurge intreaga distanta de 100 de km in 12 ore. Se poate alerga individual si in stafeta de cate 2 sau 5 alergatori. Principalul scop al evenimentului este, insa, strangerea de fonduri pentru cauza sustinuta, aceasta fiind singura “competitie” si adevarata provocare a fiecarui participant.

Fondurile se strang prin intermediul platformei de fundraising galantom.ro, fiecare participant avand o pagina personala pe care o promoveaza in retelele sociale pentru a strage fonduri prin donatii online. Suma stransa pana in prezent de cei 40 de participanti este de 18.700 RON.

Initiatorul acestui proiect caritabil este Daniel Mereuta, el numarandu-se si printre participantii care vor alerga 100 de km.

“Suntem de parere ca intotdeauna poti face mai mult pentru comunitate si mai ales pentru copiii mai putini norocosi, care au nevoie de ajutor pentru o viata mai buna. Pe 1 Iunie este Ziua Internationala a Copilului si ne-am gandit sa atragem atentia asupra greutatilor cu care se confrunta copiii orfani si abandonati! Si pentru ca ne place sa alergam, ne-am gandit sa ii vizitam la ei acasa, in alergare, ca sa le aratam ca sunt importanti si ca merita orice efort din partea noastra pentru ca ei sa aiba sansa unui viitor mai bun!”, spune Daniel Mereuta.

 “Ii cunosc acesti copii de mult timp si ii vad crescand sub ochii mei. Copiii de la ProVita Valea Plopului  sunt copiii mei de suflet! I-am sustinut de fiecare data cand am avut ocazia si sunt bucuros ca s-a iviti oportunitatea sa ii ajut din nou prin intermediul acestui eveniment, alaturi de bunul meu prietent Alfons Groenendijk”, marturiseste George Ogararu.

Proiectul “100 for Children” nu este doar despre alergare, ci si despre compasiune, implicare si constientizarea realitatilor cu care se confrunta acesti copii, de aceea, dupa ce cursa se va termina, toti participantii la ultramaraton vor petrece cateva ore cu copiii din Valea Plopului la un foc de tabara, vor manca impreuna cu ei, vor dormi in tabara lor, se vor bucura impreuna de ziua lor si vor trai o experienta minunata!