Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Overview la overtime. Cum au trecut cele 8 ore de voluntariat pentru o cauza buna

Data: 15-03-2017
Overview la overtime. Cum au trecut cele 8 ore de voluntariat pentru o cauza buna

8 hours overtime for a good cause s-a materializat și anul acesta printr-o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care necesită suport și consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activității lor. În loc să ceară bani pentru cauzele din comunitate, Fundația Comunitară București a cerut profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională.

„Mi s-a părut cea mai ușoară cale de a da înapoi comunității și cu un mare impact și potențial de răspândire. Oricine poate face asta. Nu trebuie sa alergi sute de kilometri sau să strângi bani pentru cineva. Practic, tot ce trebuie să faci este să petreci niște ore în plus, o dată pe an, făcând ce știi tu mai bine.” declară Daniel Mereuță, inițiatorul acestui proiect în România.

La a patra ediție care tocmai s-a încheiat, echipa de organizare a crescut, dar continuă să respecte filosofia evenimentului - contribuție voluntară pentru o cauză bună.

În ceea ce privește nevoile organizațiilor ne-guvernamentale, acestea se centrează cel mai mult pe problemele legate de comunicare și marketing. De altfel, majoritatea cererilor se referă la astfel de tip de nevoi, de cele mai multe ori este vorba de proiecte care chiar au nevoie de expertiză specializată, cum ar fi design grafic sau strategie – de organizație, de comunicare, de produs.

Anul acesta au fost 12 proiecte înscrise și 66 de voluntari cu expertiză. În total, 84 de persoane au lucrat 8 ore după program la etajul 2 de la Impact Hub. Toate briefurile au atins zona de comunicare. Cele mai multe specializări au fost pe comunicare, marketing, social media, grafică, programare, copywriting.

Mai multe informații despre istoria inițiativei 8 hours overtime for a good cause, varianta autohtonă, găsiți în articolul dedicat pe IQads, scris de Alexandra Aliman.

Om cu om, acțiune cu acțiune la Săptămâna Națională a Voluntariatului Un câștigător la Crosul Cetății Regale a Hațegului și-a donat premiul în scop caritabil Îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării şi alimente pentru familii nevoiaşe din Nazarcea Contra cronometru, pentru timpul lor! Intră în Team HOSPICE și aleargă la Semimaratonul București 2017 Cum educăm voluntarii? Altetea Sa Regala Printul Charles al Marii Britanii i-a vizitat pe copiii ingrijiti de Fundatia FARA 13 000 de elevi de gimnaziu din 5 judete au plantat 41 000 arbori la Ziua Buna! - Ziua Voluntarilor Mici Cu un efort mic, putem darui chiar si copilarie Chance for Life te cheama sa iei atitudine 2 ore pe saptamana Oradea se mobilizeaza pentru a insufleti Pastele celor navoiasi