Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

FDSC in Topul Filantropilor din Romania, sectiunea Fundatii

Data: 5-01-2011
FDSC in Topul Filantropilor din Romania, sectiunea Fundatii

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a gestionat in anul 2009 suma de 4,5 milioane de Euro, fapt care a clasat-o pe locul 4 in Top 20 Fundatii din Romania, realizat de revista Forbes Romania in numarul din 27 decembrie 2010.


Clasamentul Forbes a fost realizat in functie de bugetul gestionat de fiecare dintre cele 20 de fundatii in cursul anului 2009, reflectand implicarea in societatea romaneasca a celor mai importanti actori neguvernamentali.

Alaturi de FDSC, in Top 20 Fundatii se regasesc si alte nume sonore ale societatii civile, precum Caritas, World Vision, Fundatia Dinu Patriciu, Habitat for Humanity, Motivation, United Way si fundatii ale companiilor, precum Danone si Vodafone. 

Bugetul primelor 15 fundatii depaseste 39 de milioane de Euro in 2009 si, conform Forbes, este de patru ori mai mare decat suma gestionata in anul 2008, cand clasamentul a avut doar 15 pozitii.

Ionut Sibian, Directorul Executiv al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile afirma ca acest clasament reprezinta “o dovada in plus a faptului ca sectorul ONG din Romania este un actor puternic aflat intr-o continua crestere, care cunoaste si intampina nevoile comunitatilor si este capabil sa gestioneze transparent fonduri considerabile in vederea ameliorarii punctelor vulnerabile ale societatii.”   

Chance for Life te cheama sa iei atitudine 2 ore pe saptamana Oradea se mobilizeaza pentru a insufleti Pastele celor navoiasi Overview la overtime. Cum au trecut cele 8 ore de voluntariat pentru o cauza buna 8 ore pentru comunitate sunt 8 ore castigate Sportul sustine educatia FCG te invita sa donezi din experienta ta unui ONG 700 de oameni nevoiasi din capitala vor beneficia de o masa calda si de pachete cu ajutoare Festivalul One World Romania cauta voluntari Campania -Bilet in asteptare- a adus peste 2000 de micuti la Opera Comica pentru Copii Cea de-a XI-a editie a Zilei Voluntarului Caritas