Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Fondul pentru Inovare Civica


APADOR-CH organizează un training de o zi destinat ONG-iștilor, despre mecanismele legislative și birocratice de desemnare și susținere a unor reprezentanți ai societății civile în organismele colegiale - CNI, CNCD, CSM. Înscrierile se fac până marți, 21 martie, ora 12.00, pe adresa office@apador.org Participarea la training e gratuită.
Pentru protectia consumatorului de politica
În anul alegerilor electorale, 2016, Funky Citizens alături de Mediawise au lansat proiectul dedicat promisiunilor politice și afirmațiilor candidaților în perioada electorală. „Protecția consumatorului de politică” a venit ca răspuns la necesitatea publică de verificare și monitorizare a informațiilor din media. Atât politicienii cu programele lor politice cât și „formatorii de opinie”, adică persoanele cu vizibilitate care apar la televiziunile de știri în prime-time, au fost verificați și scoși din zona populismului în zona Factuală.
Raportul de observare a alegerilor parlamentare din 2016
Raportul acoperă analiza contextului politic, legislația electorală, depunerea candidaturilor, votul în străinătate, administrația electorală sau ziua alegerilor, la care se adaugă recomandări. De asemenea, cuprinde datele obținute în urma observării alegerilor de către mai mult de 1000 de observatori acreditați de către organizațiile membre ale campaniei FiecareVot, în aproape 2000 de secții, informatii obținute prin intermediul platformei www.votcorect.ro sau la call center 0800 080 200. Pe lângă problemele din secții de votare am evaluat modul în care este organizat procesul în secțiile de votare.
Fapte nu vorbe, mottoul care i-a indemnat pe elevi sa inteleaga societatea in care cresc
„Consilier pentru o zi!” este proiectul care a luat inițiativa de a completa cunoștințele elevilor cu experiențe practice, cu senzațiile sălilor mari de conferințe și a jocurilor prin care aflau ce înseamnă să fii cetățean. Derulat de Asociația pentru Sprijin și Dezvoltare Locală Cireșu – ASDL CIREȘU, proiectul s-a terminat la finalul anului 2016, când peste 150 elevi de gimnaziu fuseseră implicați în activități non-formale care promovează dezvoltarea spiritului civic, dezvoltarea abilităților de participare la viața publică și creșterea implicării acestora în viața comunităților din care provin. Acești tineri au provenit din localități rurale, unde accesul la experiențe practice și la un stil de învățământ diferit este limitat: Ponoarele, Cireșu, Șimian, Șișești, Breznița Ocol, Ilovăț.
O plimbare prin Schei, Brasov, urmarind istoria cartierului
Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității a inaugurat din decembrie traseul marcat în cartierul Şchei al Brașovului, cartier întețit de tradiții, valori și istorie, punând în evidență prin diverse marcaje morile de altădată. Locuitorii Brașovului și turiștii care vizitează orașul pot admira peisajul natural al Şcheiului și descoperi istoria locurilor și amintirile şcheienilor.Cum pot ajunge ONG-urile in organisme colegiale Pentru protectia consumatorului de politica Raportul de observare a alegerilor parlamentare din 2016 Fapte nu vorbe, mottoul care i-a indemnat pe elevi sa inteleaga societatea in care cresc O plimbare prin Schei, Brasov, urmarind istoria cartierului