Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Lamia Beligan, in rolul carierei sale, din suflet pentru copiii cu autism!

Data: 20-03-2017
Lamia Beligan, in rolul carierei sale, din suflet pentru copiii cu autism!

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, celebrată pe 2 aprilie, Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată, sau mai simplu ATCA, în parteneriat cu Teatrul Excelsior organizează o reprezentație unicat a spectacolului „Vivien Leigh. Ultima conferință de presă”, prin intermediul generozității Lamiei Beligan.

Minunata Lamia Beligan, supranumită „Viv, the world's darling‟, a fost Scarlett cea de neuitat din „Pe aripile vântului‟, sfâșietoarea Blanche din „Un tramvai numit dorință‟ și îndrăgostita înflăcărată, gata să riște totul pentru a-l cuceri pe bărbatul iubit, Laurence Olivier. Acum îi va da viață într-un fel absolut tulburător celebrei actrițe Vivien Leigh în spectacol, va juca, în data de 2 aprilie 2017, orele 19:00, la Teatrul Excelsior, rolul carierei ei, din inimă pentru inima copiilor cu autism ai centrelor ATCA.

Fondurile obținute din vânzarea biletelor vor ajuta cei 110 copii cu autism ai centrelor ATCA să-și continue terapia atât de necesară lor,  pentru o viață în condiții mai bune.

Acest spectacol în care am investit toată puterea, sensibilitatea și dragostea mea, îl donez din suflet acestor copii aflați în suferință care au atât de mare nevoie de suportul nostru.‟, a declarat Lamia Beligan.

​În seara de 2 aprilie, pentru voi, Vivien retrăiește acea perioadă magică a Hollywoodului și vă oferă​ ​cu ​umor, dragoste​ ​și fragilitate acest moment de intimitate care a fost ultima ei conferință de presă.

 

„Între tandrețea inimii și rafinamentul minții, Lamia se indentifică milimetric cu feminitatea capricioasă și încrâncenarea feroce, cu pasiunea pentru viață și căderile psihice ale celebrei protagoniste, într-un spectacol incandeșcent, a cărui forță și dinamism îți taie respirația.‟

(Edith Negulici, Revista teatrală - Radio România Cultural).

 

Biletele puse în vânzare costa de 30 de lei și se pot procura atât pe site-ul ATCA, la secțiunea donații, cât și cu jumătate de oră înainte de reprezentație, la intrarea în Teatrul Excelsior. 

Terapia este vitală pentru copiii cu autism și este aproape un lux pentru majoritatea părinților. Fiecare copil are personalitatea lui, calități și slăbiciuni, astfel că, doar cu răbdare și perseverență se pot obține rezultate care să îmbunătățească viața unor astfel de copii. Alături de voi, vom putea facilita accesul acestor copii la servicii mai bune.

În Oradea, copiii cu deficiențe neuromotorii își revin în apă Suportul psihologic pentru paciente diagnositcate cu cancer în București și Ploiești Nou-nascutii prematur primesc tot mai multe sanse de a supravietui in Romania Peditel ajuta peste 27 000 de parinti anual cu sfaturi medicale Luptam impotriva mortalitatii infantile in alte 28 de comunitati Semper Musica observa probleme si actioneaza in zona in care impactul va fi cel mai semnificativ 500 pacienti fara venituri au beneficiat de consultatii stomatologice, oftalmologice si tratament pentru bolnavii de hepatita Victor Rebengiuc, despre bolnavii incurabili - Situatia lor in Romania este catastrofala HOSPICE Casa Sperantei a strans peste 2,6 milioane de lei pentru ingrijirea bolnavilor incurabili Salvati Copiii Romania incepe anul cu o donatie catre materinitatea din Sibiu