Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

În Oradea, copiii cu deficiențe neuromotorii își revin în apă

Data: 20-04-2017
În Oradea, copiii cu deficien?e neuromotorii î?i revin în ap?

Copiii cu dizabilități neuromotorii din județul Bihor beneficiază, începând din luna februarie 2017, de ședințe de hidroterapie organizate de Fundația Mihai Neşu și finanțate de Fundația Vodafone România. Programul Hidroterapie pentru copii cu dizabilități neuromotorii asigură lunar 160 de şedinţe de terapie prin înot pentru 45 de copii care prezintă deficiențe de acest fel.

Hidroterapia, la fel ca și kinetoterapia şi terapia ocupaţională, este una dintre cele mai eficiente metode de îmbunătăţire a abilităţilor neuromotorii. Copiii care suferă de acest tip de deficiențe trebuie să facă zilnic eforturi pentru a deprinde abilităţi care, pentru orice copil sănătos, vin natural. Costul ședințelor de hidroterapie este subvenționat de Fundația Vodafone România în proporție de 60%, astfel încât beneficiarii mai au de achitat doar 20 de lei pentru o ședință.

Colaborarea dintre cele două organizații a început în 2016, prin achiziționarea mai echipamente de recuperare medicală de către Fundația Vodafone România, printre care un sistem modular de scripetoterapie, echipamentul TheraSuit Therapy (o terapie unică în țară) și TOBII – care permite controlarea unor dispozitive cu ajutorul privirii. Echipamentele au intrat în dotarea Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilităţi Neuromotorii Sfântul Nectarie al Fundației Mihai Neșu. Finanțarea oferită a acoperit și salariile terapeuților pe o perioadă de șase luni, precum și costurile lor de specializare și certificare.

Vladimir este un copil cu sindrom Angelman. După prima sesiune de TheraSuit, în vara anului trecut, s-a ridicat singur în picioare în pătuțul lui, iar în timpul celei de-a treia sesiuni, a început să meargă în partupedie. Acum merge cu ajutor și putem spera că va face primii pași singur. Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect pentru schimbarea pe care a produs-o această terapie în viețile noastre!”, a declarat Larisa Munteanu, mama lui Vladimir.

În anul 2016, centrul de recuperare a oferit 7.680 de ședințe de kinetoterapie, 1.320 de ședinte de terapie ocupațională, 1.320 de ședinţe de logopedie, 150 de ședinţe de consiliere individuală, 40 de întâlniri de grup și 2.640 de ore de TheraSuit Therapy. Fundația Mihai Neșu sprijină copiii cu dizabilități neuromotorii din România prin implicarea în proiecte și acțiuni caritabile, în vederea îmbunătățirii stării lor de sănătate. Fundația își propune să înfiinţeze noi centre de recuperare pentru copii la standarde internaţionale şi să contribuie la dotarea centrelor deja existente în scopul oferirii unui cadru optim de recuperare.

Suportul psihologic pentru paciente diagnositcate cu cancer în București și Ploiești Nou-nascutii prematur primesc tot mai multe sanse de a supravietui in Romania Peditel ajuta peste 27 000 de parinti anual cu sfaturi medicale Lamia Beligan, in rolul carierei sale, din suflet pentru copiii cu autism! Luptam impotriva mortalitatii infantile in alte 28 de comunitati Semper Musica observa probleme si actioneaza in zona in care impactul va fi cel mai semnificativ 500 pacienti fara venituri au beneficiat de consultatii stomatologice, oftalmologice si tratament pentru bolnavii de hepatita Victor Rebengiuc, despre bolnavii incurabili - Situatia lor in Romania este catastrofala HOSPICE Casa Sperantei a strans peste 2,6 milioane de lei pentru ingrijirea bolnavilor incurabili Salvati Copiii Romania incepe anul cu o donatie catre materinitatea din Sibiu