Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Victor Rebengiuc, despre bolnavii incurabili - Situatia lor in Romania este catastrofala

Data: 6-02-2017
Victor Rebengiuc, despre bolnavii incurabili - Situatia lor in Romania este catastrofala

Marele actor Victor Rebengiuc, care va împlini 84 de ani pe 10 februarie, își dăruiește ziua de naștere copiilor și adulților care suferă de o boală incurabilă, aflați în îngrijirea HOSPICE Casa Speranței.

Situația bolnavilor incurabili în România este catastrofală. Sunt zeci de mii de oameni care au nevoie de îngrijire paliativă, dar nu au parte de ea. Încercăm să facem tot felul de lucruri inutile, dar uităm să avem grijă de cei aflați în nevoie. De ziua mea de naștere, vă îndemn să sprijiniți fundația HOSPICE Casa Speranței printr-o donație, pentru ca adulții și copiii care suferă de boli incurabile să aibă parte de îngrijire paliativă gratuită. Apelez la bunăvoința și la sentimentele umane ale tuturor celor care îi pot ajuta pe semenii lor, oameni care suferă cumplit și pentru care nu există un viitor”, spune Victor Rebengiuc.

Și alte personalități au sprijinit în trecut HOSPICE Casa Speranței, dăruindu-și aniversarea pacienților care suferă de boli incurabile. Printre aceștia se numără Inna, Amalia Enache, Liana Stanciu, Cristian Hrubaru, Florin Chilian și Adelin Petrișor.

Orice persoană interesată poate participa la campanie, intrând pe site-ul dăruiește ziua ta, făcând un cont pe care apoi să-l promoveze printre prieteni și cunoscuți pentru a strânge donații cu ajutorul cărora HOSPICE va acorda gratuit îngrijire paliativă gratuită pacienților săi. De asemenea, donații se pot face la acest link.

Îngrijirea paliativă vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor acestora atunci când se confruntă cu problemele unei boli incurabile, prin îngrijire medicală pentru pacient, sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală pentru pacient și aparținători.

În Oradea, copiii cu deficiențe neuromotorii își revin în apă Suportul psihologic pentru paciente diagnositcate cu cancer în București și Ploiești Nou-nascutii prematur primesc tot mai multe sanse de a supravietui in Romania Peditel ajuta peste 27 000 de parinti anual cu sfaturi medicale Lamia Beligan, in rolul carierei sale, din suflet pentru copiii cu autism! Luptam impotriva mortalitatii infantile in alte 28 de comunitati Semper Musica observa probleme si actioneaza in zona in care impactul va fi cel mai semnificativ 500 pacienti fara venituri au beneficiat de consultatii stomatologice, oftalmologice si tratament pentru bolnavii de hepatita HOSPICE Casa Sperantei a strans peste 2,6 milioane de lei pentru ingrijirea bolnavilor incurabili Salvati Copiii Romania incepe anul cu o donatie catre materinitatea din Sibiu