Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Alătură-te cauzei, sprijină victimele violenței domestice

Data: 17-05-2017
Al?tur?te cauzei ?i condamn? violen?a!

Asociația Necuvinte încearcă de 2 ani de zile să modifice Legea 286/2009 privind Codul Penal,  cu sprijinul juridic al firmei de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații și al mai multor senatori și deputați din mai multe formațiuni politice.

Solicitarea vizează modificare art. 193/NCP – “Loviri sau alte violențe” în sensul reducerii numărului de zile de îngrijiri medicale prevăzute pentru ca statul să se sesizeze din oficiu, de la 90 cât sunt prevăzute în prezent, la 30 de zile.

Ei au trimis nenumărate scrisori către toate instituțiile statului, au făcut apeluri publice, au participat la ședințe de consultări, dar la acest moment, solicitarea se află la ultima comisie din Camera Deputaților, Comisia Juridică, unde a fost înregistrată cu Pl-x nr. 701/2015 și unde se află blocată de aproape 1 an de zile.

În fiecare an, jumătate din faptele penale sesizate la poliție în spectrul familial sunt încadrate la art. 193 și mai puțin de 5% dintre aceste fapte ajung să fie condamnate de către justiție.

Îi puteți sprijini în lupta lor pentru dreptate pentru victimelor agresiunilor, semnând petiția de mai jos:

Petiție – Împreună pentru Drepturile Omului

 

Echipa Necuvinte vă mulțumește pentru implicare și suport!

Modul de creativity & problem solving, pentru a lucra cu persoanele cu dizabilități Tabără pentru familii care au copii cu autism O bibliotecă pentru elevi și studenți nevăzători Centru de recuperare pentru vârstnici din Vrancea Natura în școală, o inițiativă urbană de schimbare la față a educației Alături de bătrânii din mediul rural Peste 100 de bunici au fost invitați la teatru cu ajutorul donațiilor Cu ajutorul comunității constănțene, 120 de copii din centre de plasament au petrecut cu ocazia Săbărtorilor Pascale 239 de ploiesteni au primit sprijin in integrarea sociala, educationala si profesionala Serviciile sociale se aduna la Bucuresti pe 4 mai, la Conferinta Nat. - Voluntariat in domeniul Social si Servicii Sociale -