Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Centru de recuperare pentru vârstnici din Vrancea

Data: 19-04-2017
Centru de recuperare pentru vârstnici din Vrancea

Vârstnicii din comuna Vîrteșcoiu, județul Vrancea, beneficiază de serviciile primului centru de recuperare neuromotorie și locomotorie din localitatea lor, care le pune la dispoziție o sală de kinetoterapie cu personal calificat. Centrul a fost înființat de Crucea Roșie Vrancea cu sprijinul Fundaţiei de Sprijin Comunitar Bacău și cu finanțare acordată de Fundația Vodafone România, cu o investiție totală de 14.000 de euro.

Spațiul în care funcționează centrul a fost renovat, recompartimentat și dotat cu aparatura necesară pentru o gamă largă de exerciții si activități de recuperare. Acesta mai găzduiește un cabinet medical unde activează doi medici voluntari, un cabinet de electro-terapie și un cabinet de masaj.

Centrul de recuperare neuromotorie și locomotorie din Vârteșcoiu este unul dintre cele zece proiecte implementate în ultimele șase luni de Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău în regiunile Moldova și Bucovina cu ajutorul unei finanțări de peste 100.000 de euro acordate de Fundaţia Vodafone România în cadrul Programului Strategic „Investiție în Mediul Rural”. Peste 4.300 de copii, tineri, vârstnici și persoane cu dizabilități din județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea au beneficiat de servicii sociale, educaționale și medicale cu ajutorul finanțărilor acordate de Fundaţia Vodafone România prin programul „Investiție în Mediul Rural”.

 

Investiție în Mediul Rural este un program strategic al Fundaţiei Vodafone România, se derulează în toate județele țării și susține dezvoltarea de proiecte în domeniile educației și serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orașele mici.

Natura în școală, o inițiativă urbană de schimbare la față a educației Alături de bătrânii din mediul rural Peste 100 de bunici au fost invitați la teatru cu ajutorul donațiilor Cu ajutorul comunității constănțene, 120 de copii din centre de plasament au petrecut cu ocazia Săbărtorilor Pascale 239 de copii, tineri si adulti ploiesteni au primit sprijin in integrarea sociala, educationala si profesionala Serviciile sociale se aduna la Bucuresti pe 4 mai, la Conferinta Nat. - Voluntariat in domeniul Social si Servicii Sociale - Ajutor din suflet pentru oamenii strazii Gala Excelentei in Asistenta Sociala a decernat premii celor mai iubiti sustinatori ai cauzelor sociale 52 de persoane cu probleme au gasit ajutor la Sura Mica, langa Sibiu World Vision Romania lanseaza raportul Bunastarea Copilului din Mediul Rural, 2016