Cu ocazia Zilei Internationale a Fericirii, 20 martie 2016, Asociatia DeVision imparte 10.000 de zambete alaturi de 2 scoli bucurestene si 13 scoli din tara

0

Asociatia DeVision lanseaza a treia editie a proiectului “Zambete la plic” al carui scop este sa aduca un zambet pe fetele romanilor.

Daca in anii trecuti, voluntarii Asociatiei au impartit plicuri cu mesaje frumoase in diferite zone din capitala (Parcul Cismigiu, Gara de Nord, zona centrala a orasului) sau au pus mesaje in filialele Bibliotecii Metropolitane, anul acesta s-au alaturat proiectului si 2 scoli din Bucuresti (Scoala Gimnaziala Petre Ghelmez si Scoala Gimnaziala nr. 97), precum si alte 13 scoli din Sibiu, Buzau, Craiova, Mizil, Resita, Targoviste, Pucioasa, Pascani, Cozmesti (Iasi), Bacau, Videle, Moldova Veche, Rosiorii de Vede, Pitesti, Pascani, Leresti (Arges).

Astfel, peste 200 de elevi si 70 cadre didactice au scris aproximativ 10.000 de mesaje pe care le vor imparti in orasele lor, in data de 20 martie 2016, cu ocazia Zilei Fericirii, pentru a le aduce un zambet pe chip tuturor celor care vor primi aceste ganduri bune sub forma unor “zambete la plic”.

Statisticile spun ca un copil zambeste de 400 de ori pe zi, in timp ce un adult doar de 20 de ori. Prin aceasta actiune Asociatia DeVision si scolile implicate vor sa ii invete pe copii si tineri ca zambetul este absolut necesar pentru reusita in viata si depasirea dificultatilor. De asemenea, zambetul aduce o multime de beneficii, de la reducerea stresului si imbunatatirea functionarii inimii, la inlaturarea depresiei sau a starilor anxioase. Pe de alta parte, scrisul de mana imbunatateste memoria, cultiva rabdarea si este o metoda mai personala de comunicare.

Asociatia DeVision este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in anul 2012, care concepe, organizeaza, promoveaza si desfasoara actiuni si proiecte de educatie nonformala, comunicare culturala si multiculturala, campanii de informare si educare, in Romania si in strainatate, ce urmaresc dezvoltarea continua a tinerilor si a adultilor atat din punct de vedere profesional, cat si personal. Detalii despre proiectele Devision gasiti accesand website-ul www.devision.org.ro sau pagina de Facebook facebook.com/AsociatiaDevision