Civil Society NGO Directory


-baza de date ONG-

Cautare avansata

INREGISTREAZA-TE IN
CATALOGUL SOCIETATII CIVILE

Bursa Binelui a premiat castigatorii Campionatului de Bine, editia a IV-a

Data: 16-03-2017
Bursa Binelui a premiat castigatorii Campionatului de Bine, ediția a IV-a

Cea de-a IV-a ediție a Campionatului de Bine - cea mai amplă competiție dedicată finanțării organizațiilor neguvernamentale prin intermediul donațiilor individuale - s-a încheiat joi, 9 martie, cu festivitatea de premiere a celor 42 de proiecte finaliste, care a avut loc la sediul central BCR. 

În cadrul competiției, organizată de Bursa Binelui – singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate - au fost înscrise 110 proiecte sociale, implementate de 81 de organizații neguvernamentale din 23 de județe ale tării, inclusiv București.

Proiectele participante au reușit să atragă, la această ediție a Campionatului, finanțări record din partea donatorilor individuali, suma totală atrasă fiind de 433.512 lei / 96.336 euro, în urma unui număr de 8.889 donații. 

Câștigători Campionatului de Bine, ediția a IV-a

Salvează o viață cu 5 lei al Fundației Bucuria Darului: 350 de persoane vor primi zilnic un prânz cald în cadrul cantinei. Suma strânsă - 76.154 lei. Număr donații - 771. 

„Acest premiu se datorează în primul rând inimilor mari care s-au alăturat cauzei noastre. Știm cât de greu este să treci peste anumite bariere, iar această muncă de lămurire - că poți face bine de la distanță nu a fost facilă. Atâția oameni implicați și atâtea cauze bune au făcut competiția să fie și mai strânsă, este însă o competiție care merită și în care se poate face performanță. Noi, cu premiul de anul trecut am făcut un centru de zi pentru oamenii străzii, iar anul acesta vrem să demarăm construcția de adăposturi pentru ei. Creștem, și un rol important îl are Bursa Binelui, care este o sursă importantă de finanțare pentru noi. Le mulțumesc organizatorilor pentru acest prilej de a împarți bucuria și de a le da șansa oamenilor să facă bine, să se alăture cu puțin. Pentru că puținul acela face de fapt foarte mult, asta am ajuns să conștientizam și noi. Cu 5 lei, care nu este o sumă foarte mare, chiar se poate face diferență. Va mulțumesc!”, a declarat Sînziana Vatră, reprezentant Fundația Bucuria Darului.


NOD pentru comunitate al organizației Căminul de Bătrâni ASV: 200 de tineri vor avea un spațiu de întâlnire și de lucru cu și pentru oamenii din comunitate. Suma strânsă - 64.847 lei. Număr donații: 862. 

„Mă bucur că ceea ce facem pune mare accent pe relațiile dintre oameni. Vorbim despre Căminul de Bătrâni din Moinești, un loc în care ne îngrijim în momentul de față de poveștile a 60 de bătrâni, și care este și locul care va găzdui primul NOD, acest spațiu pentru ținerii din comunitate. Aplauzele sunt de fapt pentru o întreagă comunitate, pe care o construim chiar și astăzi, aici, alături de voi, împreună cu celelalte organizații și mai ales cu oamenii din organizațiile care au participat la Bursă Binelui. Pentru noi este o prima participare și ne bucurăm că s-a ajuns până aici datorită oamenilor care ne susțin. Mulțumim mult tuturor!”, a declarat Alexandru Agatinei, reprezentant al organizației Căminul de Bătrâni ASV.


Adoptă un copil la hidroterapie al Asociației Scoală mamei Junior: 200 de copii cu nevoi speciale vor beneficia săptămânal de ședințe de hidroterapie gratuite. Suma strânsă: 42.502 lei. Număr donații - 1.047.    

“Vă mulțumim pentru premiu, este al doilea an în care participăm și câștigăm. A fost un efort colectiv, al nostru și al susținătorilor noștri. Ne bucurăm că am reușit să-i aducem aproape de noi prin proiectele noastre anterioare, iar  faptul că au fost alături de noi în Campionatul Binelui a dovedit seriozitatea cu care ne ocupam de proiectele pe care le implementăm. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut în acest demers. Vă mulțumesc!” a declarat Daniel Lastofka, reprezentant al Asociației Școala mamei Junior.


În urmă competiției, cele 3 proiecte câștigătoare vor fi recompensate cu premii în valoare de 5.000 euro/proiect. 

Festivitatea de Premiere a fost precedată de un atelier de Orientare spre Soluții - “Solution Thinking”, oferit de Bursa Binelui unui număr de 10 finaliști ai Campionatului de Bine, susținut de Florin Ghinda, fondatorul portalului România Pozitivă. Atelierul a constat în prezentarea de metode și instrumente practice de rezolvare a problemelor inspirate din gândirea și psihologia pozitivă.

În cadrul celor patru ediții ale Campionatului de Bine au fost atrase donații individuale în valoare de  275.000 de euro, valoarea totală a premiilor acordate câștigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 60.000 euro.

Numar record de donatii pentru proiecte sociale inscrise la Campionatul de Bine Peste 51.000 euro atrase de ONG-uri din donatii individuale in Campionatul de Bine Social Gym a inscris la Bursa Binelui proiectul SOS, Obezitatea infantila 110 proiecte sociale inscrise la Campionatul de Bine, editia IV Campionatul de Bine, cea mai simpla solutie de finantare a proiectelor sociale Bursa Binelui anunta startul celei de-a IV-a editii a Campionatului de Bine 16 proiecte in Finala Plina de Bine a Campionatului de Bine 41 de proiecte au intrat in SemiFinala Campionatului de Bine Bursa Binelui a lansat a III-a editie a Campionatului de Bine. Castigatorii vor fi premiati de BCR cu 15.000 de euro