Asociatia Pro Democratia sustine un proces electoral corect si responsabil

0

Pentru a asigura transparenta si corectitudinea procesului electoral, Asociatia Pro Democratia (APD), ca parte a Coalitiei 2012 pentru Alegeri Corecte pune la dispozitia cetatenilor, pe 10 iunie 2012, numarul de telefon cu acces gratuit 0800 070 100 pentru sesizarea oricarui tip de neregula sau frauda, precum si pentru obtinerea de informatii privind ziua votului. Linia telefonica gratuita va fi disponibila intre orele 06:00 si 21:00, numarul putand fi accesat din retelele Romtelecom, Orange si Vodafone.

De asemenea, platforma online www.alegericorecte este la dispozitia cetatenilor pentru a sesiza nereguli si fraude din timpul zilei alegerilor. Sesizarile vor fi directionate catre institutiile relevante si vor fi urmarite de catre APD. Solicitam utilizatorilor sa foloseasca ambele instrumente in mod constient si responsabil, fara abuzuri.

In paralel, Asociatia Pro Democratia a acreditat peste 2000 de observatori pentru sectii de votare din toata tara. Acestia vor monitoriza desfasurarea procesului electoral si corectitudinea votului pe intreaga durata a zilei de 10 iunie si vor raporta orice nereguli sau abateri de la normele legale.

Asociatia Pro Democratia sustine alegerea corecta si responsabila, invita cetatenii sa participe la vot si sa aleaga constient in data de 10 iunie.

Platforma www.alegericorecte.ro a fost elaborata in cadrul proiectului „Cetateni pentru Alegeri Corecte”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Petrom si Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.