Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale solicita respingerea propunerilor de modificare a ordinului Nr. 1117/2170 din 17 august 2010

0

Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale solicita public Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerului Finantelor Publice retragerea propunerii de modificare a Ordinului comun 1117/2010, elaborata de conducerea AM POS DRU, in conditiile in care aceasta nu este insotita de o analiza atenta a situatiei proiectelor aflate in implementare si a unui studiu de impact care sa dovedeasca utilitatea si rezultatele anticipate ale masurilor impuse de aceasta modificare.

O astfel de decizie afecteaza nu doar beneficiarii care au proiecte POS DRU in implementare, ci si gradul de interes al potentialilor aplicanti in cadrul liniilor de finantare ce raman a fi deschise de AM POS DRU pana la finalul acestui exercitiu financiar. Presiunea atingerii indicatorilor de program este din ce in ce mai acuta si va atarna greu pe umerii viitorilor beneficiari POS DRU, motiv pentru care o analiza amanuntita a oportunitatii schimbarii reglementarilor in implementarea de proiecte este neaparat necesara in contextul actual.

Pentru Decizia nr. 8 din 2 septembrie 2011, care era menita sa accelereze gradul de absorbtie prin recuperarea prefinantarilor acordate beneficiarilor de proiecte si necheltuite de acestia, AM POS DRU nu este in masura, nici pana la acest moment, sa ofere informatii clare asupra numarului de proiecte pentru care s-a facut recuperarea de prefinantari “blocate” si sumele investite, ca prefinantari, pentru alte proiecte.

In concluzie, Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale  respinge orice fel de modificare a Ordinului 1117/2010 in lipsa unei argumentari solide, bazata pe date concrete  si solicita publicarea pe www.fseromania.ro a concluziilor analizelor sau studiului de impact ce vor sta la baza oricarei modificari a acestui Ordin.

Scrisoarea Coalitiei pentru Ministrul Muncii si pentru cel al finantelor publice

Propunerea AM POS DRU de modificare a Ordinului 1117/2010