Protest impotriva interzicerii accesului la sedintele Consiliului General al Municipiului Bucuresti

0

CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publica si ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei organizeaza joi, 29 noiembrie, ora 13:15 un protest fata de decizia Primarului Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, de a interzice accesul cetatenilor la sedintele publice ale CGMB. Protestul, organizat sub sloganul “Chuck Norris unde esti / Pe Oprescu sa-l opresti”, va avea loc in fata Primariei Generale a Municipiului Bucuresti (Splaiul Independentei, nr. 291-293, Sector 6) si se va desfasura in timpul sedintei de Consiliu General al Municipiului Bucuresti. 

Protestul este un raspuns fata de lipsa de transparenta a Primariei Generale manifestata prin interzicerea accesului cetatenilor la sedintele de consiliu, desi Legea administratiei publice (Legea 215 / 2001) stipuleaza caracterul public al acestor sedinte. Invocand lipsa de spatiu, Primarul General Sorin Oprescu a decis redirectionarea cetatenilor care vor sa participe la sedintele publice catre fosta cantina a Primariei Generale, unde au fost montate televizoare pentru vizionarea sedintelor de consiliu.

Organizatiile initiatoare acuza Primaria si CGMB ca, la adapostul lipsei de transparenta, voteaza proiecte controversate departe de ochii bucurestenilor. Peste 50 de cetateni vor participa la protest pentru a intreba fiecare consilier in parte ce are de ascuns tolerand decizia primarului Sorin Oprescu de a nu permite accesul in sala de consiliu.