Consultare nationala privind reforma serviciilor sociale in Romania

0

Reprezentantii autoritatilor publice cu atributii in domeniul social, furnizori de servicii sociale si reprezentati ai organizatiilor neguvernamentale se intalnesc pentru a dezbate propunerea de reforma a sistemului national de servicii sociale.

Fundatia “Pentru Voi”, Salvati Copiii si Caritas in parteneriat cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Camera Deputatilor si CENTRAS  organizeaza in perioada 10 august – 2 septembrie  consultari regionale privind propunerea de reforma a sistemului national de servicii sociale, construita pe baza parteneriatului dintre sectorul public si cel privat.

La eveniment va participa Presedinta Camerei Deputatilor, Doamna Roberta Anastase si reprezentanti ai Camerei Deputatilor,.

Scopul consultarii este ca reprezentatii publici si privati sa contribuie la elaborarea unei propuneri de act normativ care va reaseza sistemul de servicii sociale din Romania de pe principiile statului asistential pe principiile subsidiaritatii si incluziunii sociale active.

In cadrul consultarii se va supune atentiei si dezbaterii autoritatilor publice cu atributii in domeniul social precum si furnizorilor de servicii, propunerea de reforma a sistemului national de asistenta sociala, construita pe baza opiniilor reprezentantilor societatii civile.

Eveniment realizat in cadrul proiectului O voce mai puternica pentru sectorul neguvernamental din Romania finantat de Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.  

Ca document disponibil, gasiti Agenda consultarii din 12 august, organizata la Iasi.